Politika

Orbán Viktor megemlékezett a kommunizmus áldozatairól

Orbán Viktor megemlékezett a kommunizmus áldozatairól

2024. február 25., vasárnap
Orbán Viktor megemlékezett a kommunizmus áldozatairól

Apák, férjek, feleségek, fiúk, lányok, barátok, akiknek még az emlékét is el akarták törölni a kommunisták – mondta Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban. A miniszterelnök is megemlékezett a kommunizmus áldozatainak emléknapján.

 

Feledésre ítélték azok emlékét, akik végeláthatatlan vonatszerelvényeken százezrével tűntek el keleten, akiket felszívott a Gulág szigetvilága. Ma is vannak köztünk tanúk, akik átélték a vörösök börtöneit és kényszermunkatáborait – mondta Orbán Viktor. Hozzátette: múlt, elmúlt, de eleven.

A zűrzavar, a tagadás és a hamisítás évei után végre 

méltó módon megemlékezünk a kommunizmus áldozatairól.

– hangsúlyozta. Megemlékezünk mindazokról, akiknek a bűne csak annyi volt, hogy nem fértek bele az osztályharcos proletárdiktatúra szűk abroncsába. Akiknek azért kellett bűnhődniük, mert néhány hold földdel többjük volt, vagy mert foggal-körömmel ragaszkodtak hitükhöz, politikai meggyőződésükhöz, polgári jogaikhoz, és 

ezért útjában álltak a kommunistáknak.

– mutatott rá a miniszterelnök. Hozzátette: ma rájuk emlékezünk. 

Mai együttlétünk a bizonysága annak, hogy a kommunista diktatúra bűnei nem évülhetnek el soha

– mondta Orbán Viktor. Kijelentette: ez bizonysága annak is, hogy a meggyilkoltak és a bebörtönzöttek nevét, tetteit, kiállását megőrzi a hűséges, ha nem is mindig hálás nemzeti emlékezet.

 

(Forrás: Magyar Nemzet)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.