Politika

Nem kellett sokat várni az év első ellenzéki sárdobálására

Nem kellett sokat várni az év első ellenzéki sárdobálására

Még el sem kezdődött a kampányidőszak, máris egymást ütik

Kovács György
2024. január 8., hétfő
Nem kellett sokat várni az év első ellenzéki sárdobálására

Nem kellett sokat várni, hogy 2024 első, belső ellenzéki sárdobálása is megtörténjen. Azonban az újévi belső harcot nem a momentumos Donáth Anna hozta el, hanem az LMP társelnöke, Ungár Péter és a párbeszédes Szabó Tímea. 

Fotó: Földházi Árpád / Mandiner. 

 

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője – jó szokásához híven – hisztérikus stílusban támadta meg az LMP-t, amiért nem tekinti a világ legegyértelműbb dolgának Karácsony Gergely támogatását

- kezdte sorait közösségi oldalán Ungár Péter. Hozzátette, Szabó Tímea szerint ennek a világon nem lehet más oka, minthogy az LMP a Fidesz ügynöke.

Az LMP társelnöke úgy véli, a Párbeszédnél egy kétállású kapcsoló az LMP-hez fűződő viszony: vagy össze kell olvadniuk, mint azt néhány hónapja még elvárták vagy kiátkozzák őket. 

Kiemelte, továbbra is igyekeznek függetleníteni magukat a Párbeszéd és Szabó Tímea elvárasaitól. Majd azzal pontosította:

Nekünk fontos visszajelzés, ha Szabó Tímea hisztérikus rohamot kap, akkor tudjuk, hogy jó úton járunk. 

"Nekünk ugyanis meggyőződésünk, hogy vannak olyan magyar állampolgárok, akik agyvérzést kapnak a Fidesz folyamatos gyűlöletkeltésétől, de ugyanúgy agyvérzést kapnak az ellenzéki hisztériától" - folytatta. Továbbá odaszúrt több ellenzéki politikusnak is. Ungár Péter úgy tartja, ha nem marad a higgadt ellenzéki szavazóknak képviselete, 

akkor a Fidesz alternatívája csak az ajtónak rohanás, a sipítozás, a nyugati eliteknek való teljes megfelelés és a gondolattalanság marad.

Végezetül megerősítette, nem tudják még ki lesz az LMP jelöltje Budapesten, de a reakciókból úgy érzi, jó helyen kapizsgálnak.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.