Politika

Nem indul egyéni képviselőként Lázár János a 2026-os választásokon

Nem indul egyéni képviselőként Lázár János a 2026-os választásokon

Részletezte döntését a miniszter.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 8., hétfő
Nem indul egyéni képviselőként Lázár János a 2026-os választásokon

Közösségi oldalán közzétett bejegyzésben számolt be döntéséről az Építési és Közlekedési miniszter.

 

 

Számomra 2024 a korszakváltás éve. Nemcsak az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz tartozó ágazatokban, az építések, az állami beruházások és a közlekedés terén, de a saját politikai pályámon is - írta Lázár János.

Hat országgyűlési ciklus, azaz közel negyedszázadnyi képviselőség után, 2026-ban nem indulok újabb, egyéni parlamenti mandátumért a választókerületben. Az elmúlt évek közös eredményeire, az ígéretek teljesítésére, a többször megerősített felhatalmazásra büszke vagyok. Köszönettel tartozom érte a választóimnak és a támogatóimnak, a munkatársaimnak és a családomnak. Életemnek ezt a korszakát most lezárom.

Ezt a ciklust követően egyéni választókerületi képviselő már nem leszek, de politikus maradok: a szűkebb és a tágabb pátriám, a magyar vidék és az Alföld, a politikai közösségem és a pártom továbbra is számíthat a munkámra - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy Hódmezővásárhelyen gyökeres változásra van szükség. A szülővárosában ma végletekig megosztott, egyre jobban lemaradó város. Ha ezen változtatni akarunk, kevesebb pártpolitizálásra és több munkára, kevesebb vitára és több közös nevezőre van szükség. Az új műsorhoz pedig új férfi kell. Vagy nő – majd a választók eldöntik.

Teljes sorcserére van szükség a városban: 2024-ben új polgármesterre, 2026-ban pedig új országgyűlési képviselőre. Ennek a megújulásnak én elősegítője, nem pedig akadálya leszek. 

Csak a vásárhelyieken múlik, hogy idén nyáron elindítják-e azt a változást, amely 2026-ban kiteljesedhet, és új korszakot nyithat a város és a térség életében. A lehetőség adott, jó lelkiismerettel biztatom a honfitársaimat arra, hogy éljenek vele - zárta bejegyzését Lázár János.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.