Politika

A magyar kormány támogatja Svédország NATO-tagságát

A magyar kormány támogatja Svédország NATO-tagságát

Novák Katalin is megszólalt a kérdésben

2024. január 24., szerda
A magyar kormány támogatja Svédország NATO-tagságát

Telefonon egyeztetett Jens Stoltenberggel Orbán Viktor. A miniszterelnök megígérte, hogy "az első adandó alkalommal lezárják a ratifikációt”.

 

 

A magyar miniszterelnök az X-közösségi oldalán számolt be arról, hogy telefonon beszélt Jens Stoltenberg, NATO-főtitkárral. A kormányfő megerősítette, hogy a magyar kormány támogatja Svédország NATO-tagságát. 

Hangsúlyoztam azt is, hogy továbbra is szorgalmazni fogjuk, hogy a magyar Országgyűlés szavazza meg Svédország csatlakozását és az első adandó alkalommal zárja le a ratifikációt

– derült ki a kormányfő bejegyzésből. 

Mint ismert, Orbán Viktor Magyarországra invitálta a svéd miniszterelnököt. A kormányfői tárgyalások témája a meghívólevél szerint Svédország NATO-csatlakozása valamint a magyar-svéd kétoldalú kapcsolatok erősítése lesz.

 

Nem sokkal korábban Novák Katalin szólalt meg a kérdésben. Miután Törökország ratifikálta a svédek csatlakozását, úgy fogalmazott a köztársasági elnök, hogy "most rajtunk a sor".

Tárgyalásokat szorgalmazok a svéd és a magyar kormányfő között. Az álláspontom ugyanaz, mint korábban: több az előnye, mint a hátránya a svéd csatlakozásnak

 – írta az államfő.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.