Politika

Pánikolnak Brüsszelben: Orbán Viktor a legszebb napjait éli

Pánikolnak Brüsszelben: Orbán Viktor a legszebb napjait éli

A diplomatáknak nem sikerült kimozdítaniuk a Magyarország által kialakított patthelyzetet.

2023. december 11., hétfő
Pánikolnak Brüsszelben: Orbán Viktor a legszebb napjait éli

A Politico a reggeli brüsszeli hírlevelében az unióra nézve kínos felmérési eredmények mellett egy másik lényeges dologról is beszámolt.

Fotó: AFP/Ludovic Marin

 

Mégpedig arról, hogy

a diplomatáknak nem sikerült kimozdítaniuk a Magyarország által kialakított patthelyzetet az Ukrajna finanszírozásával és a csatlakozási tárgyalásokkal kapcsolatban az uniós vezetők e hét végi találkozója előtt

– idézi a lapot a Mandiner.

Aki abban reménykedett, hogy a Magyarország és az EU többi része között Ukrajnával kapcsolatban kialakult patthelyzet a nagykövetek vasárnapi találkozóján megoldódik, annak csalódnia kellett

fejtegették. 

„Két uniós diplomata szerint az egész napos megbeszélések után nem történt előrelépés a kulcsfontosságú kérdésekben, vagyis abban, hogy az EU képes lesz-e új pénzeszközöket folyósítani a háború sújtotta Ukrajnának, vagy a vezetők hét végi találkozóján megkezdhetik-e a csatlakozási tárgyalásokat”.

„Orbán szezonja” – tették hozzá, ugyanis az ő megfogalmazásuk szerint 

az egész kontinens Ukrajna-politikáját blokkoló ember a legjobb napjait éli.

"A múlt heti, Emmanuel Macronnal és Pedro Sánchezzel folytatott megbeszélések után Orbán Viktor magyar miniszterelnök Argentínába repült, hogy megöleljen egy másik lázadó politikust, az újonnan megválasztott Javier Milei elnököt” - írja a brüsszeli lap.

 

Borítókép: AFP/Ludovic Marin

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.