Politika

Az ellenzék számára másodlagos a magyarok véleménye

Az ellenzék számára másodlagos a magyarok véleménye

2023. december 8., péntek
Az ellenzék számára másodlagos a magyarok véleménye

Szinte már szokássá vált a baloldalon, hogy támadják a nemzeti konzultáció intézményét. Újabban Cseh Katalin az Európai Parlamentben panaszolta be Magyarországot, és arra kérte az uniós intézményeket, hogy lépjenek fel a mostani konzultáció ellen. Az egy évvel ezelőtti konzultációt ugyancsak élesen bírálta a baloldal, ám megjegyzendő: korábban többször próbálták lemásolni a konzultáció intézményét, inkább kevesebb, mint több sikerrel - írja a Magyar Nemzet

Fotó: Ujvári Sándor / MTI

 

A baloldal a korábbiakhoz hasonlóan ismét a nemzeti konzultációt támadja, így jelezve, hogy számukra másodlagos a magyarok véleménye. Nemrég a független parlamenti képviselő, Hadházy Ákos a közösségi oldalára feltöltött egy videót, amelyen egy nemzeti konzultációt hirdető plakátot rongál meg, amely szerinte egy fasiszta jellegű propagandakampány része.

Egy plakát rongálása nem bűncselekmény. Lehet, hogy szabálysértés, de olyan időket élünk, amikor bizonyos szabályokat muszáj áthágni

- fogalmazott Hadházy Ákos

Megjegyzendő, hogy az egész ellenzék élesen bírálta a nemzeti konzultációt, amelynek a középpontjában az ország szuverenitásának védelme áll, és a válaszadók véleményt alkothatnak az ország gazdaságát, biztonságát érintő kérdésekben, kiállhatnak többek között a rezsicsökkentés és a kamatstop mellett, illetve elutasíthatják a brüsszeli migrációs terveket és Ukrajna további felfegyverzését.

Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője az EP-ben elmondott felszólalásában úgy fogalmazott: az adófizetők pénzéből finanszírozott hivatalos kormányzati kampány indult, amely személyesen a bizottság elnökét gyalázza, és nyilvánvaló hazugságokat terjeszt az unióról.

Arra kérte az EU-bizottságot és a parlamentet, hogy határozottan lépjenek fel ezzel a szégyenletes kampánnyal szemben, tényekkel cáfolják a hazugságokat.

Emlékezetes: tavaly, amikor a kormány a brüsszeli szankciókról kérdezte az embereket, a Momentum azzal kampányolt, hogy országszerte be fogják gyűjteni az emberektől a nemzeti konzultációs íveket, hogy papír fűtőtéglák formájában újrahasznosítsák.

A legnagyobb baloldali párt, a Demokratikus Koalíció az első pillanattól kezdve ellenséges volt tavaly a nemzeti konzultációval, szerintük ugyanis semmi értelme nem volt az embereket megkérdezni a szankciókról. Emellett Karácsony Gergely főpolgármester úgy nyilatkozott, hogy örül a szankcióknak és annak, hogy a magyar kormány sem tudta megakadályozni az elfogadásukat.

Azonban magát a konzultációt a baloldal is előszeretettel alkalmazza, igaz, jóval kevesebb sikerrel.

A teljes cikk itt található.

 

Borítókép: Ujvári Sándor / MTI

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.