Politika

A válságok a feje tetejére állították a status qout

A válságok a feje tetejére állították a status qout

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 13., szerda
A válságok a feje tetejére állították a status qout

Az elmúlt évek válságai a feje tetejére állították a világpolitikai és a világgazdasági status quot. Sajnos egyre nagyobb a veszélye annak, hogy a világ újra blokkosodni fog - erről Szijjártó Péter írt a közösségi oldalán. A külgazdasági és külügyminiszter Párizsba utazott, ahol előbb Mathias Cormann OECD főtitkárral találkozott, majd a szervezet eurázsiai témájú miniszteri ülésén vett részt.

Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala

 

A politikus hozzátette, ez úgy valósulhatott meg, hogy jó néhány nyugati politikus mesterségesen szeretné elszigetelni egymástól azt, ami önmagától jól működik együtt.

Vagyis a keleti és a nyugati gazdaságok együttműködése egyaránt sikeressé tudja tenni a keleti és a nyugati gazdaságokat, míg ennek az együttműködésnek az ellehetetlenítése egy igazi kiütést jelentene az európai gazdaságnak.

Érdemes Magyarország példáját a világ figyelmébe ajánlani, hiszen az országban a keleti és a nyugati vállalatok eredményesen működnek együtt és mindebből a magyar gazdaság sokat profitál. 

Ha ez jól működik Magyarországon, működnie kellene globálisan is.

Mi, magyarok egy olyan ország vagyunk, amely képes a híd szerepét betölteni kelet és nyugat között, hiszen NATO és EU tagként mélyen integrálódtunk a nyugati struktúrákba, de egyúttal megfigyelők vagyunk a Türk Államok Szervezetében, kiemelt stratégiai partnerséget tartunk fent Kínával, és nyitva tudtuk tartani a kommunikációs csatornákat Oroszország felé is.

 

Borítókép: Szijjártó Péter Facebook oldala

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.