Politika

A dollárbaloldal továbbra is szeretne guruló dollárokat

A dollárbaloldal továbbra is szeretne guruló dollárokat

2023. december 13., szerda
A dollárbaloldal továbbra is szeretne guruló dollárokat

Nyilvánvalóvá vált, hogy a baloldali pártok a jövőben is számítani akarnak a guruló dollárokra, és továbbra is a külföldi megrendelés számukra az első, miután nem szavazták meg a szuverenitásvédelmi törvényt kedden az Országgyűlésben – jelentette ki a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője.

 

 

Wintermantel Zsolt elmondta: azt tudni lehet, hogy a baloldal dollármilliókat kapott külföldről a 2022-es országgyűlési választási kampányra. Közlése szerint a pénz Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és Karácsony Gergely főpolgármester emberein keresztül érkezett a kampányba.

A fővárosi frakcióvezető úgy fogalmazott, hogy ezzel kapcsolatban Karácsony Gergely az elmúlt másfél évben hazugságcunamit adott elő. A főpolgármester szemrebbenés nélkül folyamatosan hazudik a választók arcába – mondta Wintermantel Zsolt, aki szerint Karácsony Gergely „nyakig benne van a rendszerváltás óta történt legsúlyosabb külföldi beavatkozási kísérletének botrányában”.

Wintermantel Zsolt arról beszélt, Karácsony Gergely 2022 tavaszán még azt állította: nemhogy külföldi pénzek nincsenek a baloldal kampányában, de azt is felvetette, hogy egyáltalán van-e benne pénz. 

Már ekkor elkezdte a magyar választókat hülyének nézni, azt gondolta, simán belehazudhat a szemükbe

– mondta.

A frakcióvezető felidézte, tavaly novemberben miután  nyilvános lett a titkosszolgálati jelentés a Fővárosi Közgyűlésben azt kérdezte Karácsony Gergelytől: 

rendjén valónak tartja-e, hogy baloldali politikusok guruló dollárokat fogadnak el és idegen pénzből idegen érdekeket szolgálnak?

Karácsony Gergely válasza cinikus mellébeszélés volt – mondta.

Wintermantel Zsolt elmondta, a főpolgármesternek tavaly decemberben lehetősége lett volna, hogy a közgyűlésben őszinte tájékoztatást adjon a közvetlen munkatársa, Korányi Dávid, a tiltott kampányfinanszírozási botrány egyik fontos alakjának szerepéről, de inkább terelt és mikroadományokról hazudozott.

Az újabb és újabb információk alapján aztán kiderült, hogy szó sincs mikroadományokról

– tette hozzá.

Wintermantel Zsolt emlékeztetett arra is, hogy az OTP Bank szeptemberben feljelentést tett a Karácsony Gergely által létrehozott 99 Mozgalom gyanús finanszírozása miatt.

A politikus azzal folytatta, hogy Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés szeptemberi ülésén elmondhatta volna, hogyan és miként fizette be Perjés Gábor, a főpolgármester táskás embere a mozgalom számlájára a friss, ropogós, sorszámfolytonosan kötegelt ötven és száz eurósokat, amelyek fizikailag sem férhettek bele az emlegetett gyűjtőládákba.

Karácsony Gergely ekkor is cinikusan belehazudott a budapestiek arcába, és továbbra is úgy tett, mint akinek az egészhez semmi köze nincs

– mondta Wintermantel Zsolt.

A politikus azt kérdezte Karácsony Gergelytől, hogy 

mit ígért a külföldi megrendelőknek a kampányfinanszírozásért cserébe? Majd további megválaszolatlan kérdésekkel folytatta: miért éri meg a külföldi megbízóknak a baloldalba fektetni; honnan van a pénz; történt-e hamisítás, valósak-e a jegyzőkönyvek?

A felszólalást követően a Fidelitas aktivistái egy molinót feszítettek ki, amelyen Karácsony Gergely befogja a szemét, a fülét és a száját, mellette pedig Gyurcsány Ferenc, Alex Soros és Tordai Csaba arcképmása volt látható. A molinóra azt írták: „Karácsony nem lát, nem hall, nem beszél”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.