Politika

"A csendes eső taktikájával" érzékenyítenek hazánkban

"A csendes eső taktikájával" érzékenyítenek hazánkban

2023. december 13., szerda
"A csendes eső taktikájával" érzékenyítenek hazánkban

Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ főigazgatója az intézmény gondozásában megjelent, Bolond lyukból - A polkorrekt őrület szemléje 2023 című könyv bemutatóján beszélt erről.

Fotó: Lakatos Péter

 

Szánthó Miklós köszöntőjében rámutatott arra, hogy a gyermekvédelmi törvény és a magyar alaptörvényben foglalt szabályok ellenére amolyan "csendes eső taktikájával" a globális trendeknek megfelelően folyik a "fű alatti" érzékenyítés a streamingszolgáltatók által.

Megemlítette, hogy Magyarországon is megjelent már gyermeknek szánt érzékenyítő mesekönyv. Hozzátette: Magyarországon is vannak úgynevezett "drag queen" előadások bárokban és egyéb úgynevezett kulturális intézményekben.

Elképzelhetjük, mi lenne a helyzet egy DK-Momentum-kormány, illetve parlamenti többség esetén".

Szánthó Miklós hangsúlyozta, mindenekelőtt tudni kellene, mi az a "politikai korrektség", a woke, az eltörlés kultúrája, amit nevezhetnénk szélsőséges liberalizmusnak, neomarxizmusnak vagy bármi másnak; ez az ideológia abból indul ki, hogy emberi gyarlóságok nincsenek, csak társadalmi igazságtalanságok.

Az Alapjogokért Központ 2018 óta szemlézi a polkorrekt tartalmakat - jegyezte meg a főigazgató, jelezve, akkor még úgy érzékelték, hogy ez csak amolyan nyugati "marháskodás", ami nálunk elképzelhetetlen.

 A régi és az új marxistákat összehasonlítva megállapította: a múltban el akarták feledtetni velünk, ki az istenünk, mi a hazánk, a jelenlegiek már azt is el akarják feledtetni, hogy fiúk vagy lányok vagyunk.

Kitért arra is, hogy a migráció és a menekültjog kérdését szómágiával sikerült eltorzítani. Abból, hogy ha valakit üldöznek, annak az első biztonságos országban joga van menedékhez, sikerült egy globális szociális biztonsághoz való jogot teremteni.

Szánthó Miklós hozzátette, hogy mindez jelen van a mindennapi politikában is. Az Európai Unió több éve indított jogállamisági eljárására emlékeztetett, amelynek az volt az alapja, hogy a magyar alaptörvény egy férfi és egy nő szövetségeként definiálja a házasságot, és ez az unió szerint sérti a jogállamisági sztenderdeket.

   Az EU-s pénzek befagyasztásáról azt mondta, hogy az a magyar gyermekvédelmi törvény miatt történt.

Szerinte Magyarország a "józan ész szigete" Európában. Van lehetőségünk védekezni, beadni a "józan ész és a normalitás oltását" - fogalmazott.

Borítókép: Lakatos Péter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.