Politika

Szijjártó Péter üdvözölte az új luxemburgi külügyminisztert

Szijjártó Péter üdvözölte az új luxemburgi külügyminisztert

2023. november 29., szerda
Szijjártó Péter üdvözölte az új luxemburgi külügyminisztert

Xavier Bettel volt luxemburgi miniszterelnök lett a nagyhercegség új külügyminisztere, egyben az európai ügyek minisztere, Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter üdvözölte.

Fotó: Facebook / Szijjártó Péter

 

A külgazdasági és külügyminiszter ezt azután közölte, hogy Brüsszelben találkozott Xavier Bettellel.

Hosszú a listája azoknak az ügyeknek, amelyekről különbözőképpen gondolkodunk, de ma is bebizonyosodott, hogy kölcsönös tisztelettel sok nehézség áthidalható. (...) Az észszerűség talaján állunk külgazdasági kapcsolatainkban és egyetértünk a párbeszéd fontosságában is

Hozzátette, hogy Xavier Bettel ikonikus alakja az európai politikának, hosszú éveken keresztül volt Luxemburg miniszterelnöke, most pedig külügyminiszterré válásával "véget vetett" az Asselborn-korszaknak.

Felidézte, hogy jövőre ünnepelik a magyar-luxemburgi diplomáciai kapcsolatok 100. évfordulóját, idén pedig rekordot döntött a két ország kereskedelmi forgalma.

Első találkozónak nem is volt olyan rossz!

 Az új luxemburgi kormány november 17-én alakult meg, amelyben Xavier Bettel kapta a külügyminiszteri és az európai ügyekért felelős tárcákat.

 

Borítókép: Facebook / Szijjártó Péter

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.