Politika

„Reméljük, hogy Brüsszel több millió magyar ember hangját figyelembe veszi”

„Reméljük, hogy Brüsszel több millió magyar ember hangját figyelembe veszi”

Hollik Istvánnal a telt házas szegedi fórum előtt beszélgettünk a nemzeti konzultációról.

Kibédi Péter
2023. november 25., szombat
„Reméljük, hogy Brüsszel több millió magyar ember hangját figyelembe veszi”

Hollik Istvánnal a telt házas szegedi fórum előtt beszélgettünk a nemzeti konzultációról.

 



Bár a hazai és az európai baloldal folyamatosan azon dolgozik, hogy eljelentéktelenítse a nemzeti konzultációt, annak eredménye komoly erőt és támogatást ad a kormánynak a Brüsszellel szembeni vitákban. 

Nem kérdés, hogy azok a problémák és vitás kérdések, amelyek Brüsszel és Magyarország között fennállnak, azok egytől egyig hosszútávon és húsbavágóan befolyásolják a magyar emberek életét

-mondta lapunk kérdésére Hollik István.
 

A Fidesz kommunikációs igazgatója erre a migrációt hozta példának. „A migráció következményeit mindenki látja Nyugat-Európában is. Azt is látjuk, hogy ennek ellenére Brüsszel milyen migrációs csomagot akar áterőltetni Európán. Azt is ismerjük, az Európai Parlamentben szavaztak is róla, az Európai Bizottság néhány testületén át is erőltették. 

Az a vád, hogy ezek nem fontos, hosszútávon nem befolyásoló kérdések az nonszensz, és pontosan annyira hiteles, mint amikor a baloldal azt hangoztatja, hogy a bevándorlás álprobléma

-fejtette ki a politikus.

Annak ellenére, hogy milliók adnak választ a nemzeti konzultációra és ezek a válaszok jó eséllyel egy irányba mutatnak, a baloldal ezt ahogy a múltban, most is figyelmen kívül hagyja. „A kérdés az, hogy a vitákban figyelmen kívül tudja-e hagyni Brüsszel a magyar emberek véleményét”-mutatott rá Hollik István. Kiemelte, hogy 

az eddigi tapasztalat az, hogy több, mint egymillió ember véleménye Brüsszelben sem marad nyom nélkül. 

„Éppen ezért biztatunk arra mindenkit, hogy vegyen részt a nemzeti konzultáción, pártpolitikai hovatartozástól teljesen függetlenül. Valóban olyan kérdések vannak, mint Ukrajna uniós csatlakozása, az unió további támogatása azért, hogy Ukrajnának fegyvert tudjon küldeni az Európai Unió. Ez minden magyart érint és ebben van egy vitánk Brüsszelben. 

Mi abban reménykedünk, hogy Brüsszel több millió magyar ember hangját figyelembe veszi

Hollik István szegedi fórumán telt ház várta a politikust, ami jól mutatja, hogy valóban fontos kérdésekre várja a magyarok véleményét a kormány. A nemzeti konzultációkat folyamatosan postázza a kormány,de online is ki lehet majd tölteni január-10-ig. 

Az országjáráson azt látjuk, hogy mindenhol telt ház van és ezek a témák érdeklik

-mondta Hollik István.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.