Politika

Mihálffy Béla-podcast: Megszűnhet valaha az illegális bevándorlás?

Mihálffy Béla-podcast: Megszűnhet valaha az illegális bevándorlás?

Az országgyűlési képviselő ismét egy fontos, a Homokhátság mindennapját befolyásoló és meghatározó témáról beszélgetett podcastjában.

SzegedMA
Szerző: SzegedMA
2023. november 26., vasárnap
Mihálffy Béla-podcast: Megszűnhet valaha az illegális bevándorlás?

Az országgyűlési képviselő ismét egy fontos, a Homokhátság mindennapját befolyásoló és meghatározó témáról beszélgetett podcastjában.

Mihálffy Béla vendége Sánta Gizella, Ruzsa polgármestere, és Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere volt Mihálffy Béla vendége (Fotó: SzegedMA)

Egy hónappal ezelőtt jelentkezett először Mihálffy Béla podcastja. Szeged és a Homokhátság kormánypárti országgyűlési képviselője akkor a Homokhátság elsivatagosodásáról beszélgetett Bányai Gábor kormánybiztossal. A podcast második adásának Ruzsa polgármestere, Sánta Gizella és Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere volt a politikus vendége, a téma az illegális bevándorlás volt. 

Az illegális bevándorlás közel egy évtizede okoz súlyos problémát az ország déli határa mentén. A migráció visszaszorítására hiába alkotott és módosított több jogszabályt a kormány, hiába épült a határkerítés és hiába védik a határt nemzetközi összefogással, a jelenség nem szűnt meg. 

A Homokhátságon élők az első perctől elszenvedői voltak az illegális bevándorlásnak. 

A migránsok eleinte a termést letaposva mentek tovább útjukra, később, a szigorítások miatt a tanyákon bujkáltak, fosztogattak. Az elmúlt két évben az embercsempész bűnszervezetek a térség településein keresztül próbálnak egérutat nyerni a rendőrök elől. Ennek több alkalommal súlyos baleset volt az eredménye. A Homokhátság erdői tele vannak szeméttel, és az embercsempészek által hátrahagyott autóroncsokkal. Éppen az utóbbi ügyben történt előrelépés, Mihálffy Béla nyílt levelet írt, aminek eredménye egy rekordgyorsasággal meghozott kormányrendelet volt. Ma már folyamatosan szállítják el a roncsokat, ami látványos eredménye az ügyben tapasztalható közös akaratnak és összefogásnak.

A polgármesterektől és a lakosságtól kapott jelzéseket eljuttattam a kormányzathoz. A kormányzat folyamatosan figyelemmel követi, hogy hogyan tudja javítani az itt élők biztonságérzetét és az életkörülményeit

-fejtette ki Mihálffy Béla.

Mihálffy Béla a novemberi podcast adásban a két homokhátsági polgármesterrel nemcsak az illegális bevándorlás problémájáról, de azok megoldásáról is beszélgetett. Választ kapunk arra kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartják-e azt, hogy a migráció teljesen megszűnik.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.