Politika

Dömötör Csaba: a magyar kormány megkérdezi az emberek véleményét Ukrajna uniós tagságáról

Dömötör Csaba: a magyar kormány megkérdezi az emberek véleményét Ukrajna uniós tagságáról

Márton Andrea
2023. november 27., hétfő
Dömötör Csaba: a magyar kormány megkérdezi az emberek véleményét Ukrajna uniós tagságáról

A magyar kormány megkérdezi a magyarok véleményét többi között Ukrajna európai uniós tagságáról és további pénzügyi támogatásáról, az Európai Unió azonban nem kéri ki ezekről az ügyekről az európaiak álláspontját - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán hétfőn közzétett videójában.

Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára

Dömötör Csaba emlékeztetett, az Európai Bizottság egyik biztosa hétfőn Kijevben tárgyalt Ukrajna EU-csatlakozásáról és arról, hogyan adjanak a unió tagországai az eddigi több tízmilliárd eurón felül további 50 milliárd eurót Ukrajnának, egyebek mellett fegyverekre.

Magyarországot az egész folyamat kerékkötőjeként próbálják beállítani, a gond csak az, hogy erről egyáltalán nem kérték ki az európai állampolgárok véleményét 

- mondta Dömötör Csaba.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, nem kérdezték meg az európaiakat arról, felvennének-e a szervezetbe egy hadviselő országot, akarnak-e adójukkal finanszírozni egy háborút, vagy mit szólnak a teljesen átalakuló uniós támogatáspolitikához, illetve az európai piacon is nagy mennyiségben megjelenő génmódosított ukrán gabonához.

Ők nem kérdezték meg, de mi megtesszük, ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a konzultációban, és minden említett kérdésben mondja el véleményét

 - hangoztatta az államtitkár.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.