Politika

Még Botka sem tudta mozgósítani az embereket a műnépszavazásra

Még Botka sem tudta mozgósítani az embereket a műnépszavazásra

2023. november 1., szerda
Még Botka sem tudta mozgósítani az embereket a műnépszavazásra

Az ellenzék szokásához híven különböző civil szervezetek mögé bújva próbálja hergelni az embereket, méghozzá olyanokkal kooperálva, mint a például aHang, amelynek vezetőjét, Varga Mátét százmilliókkal támogatotta Soros György egy alapítványon keresztül. Szegeden személyesen Botka László is beállt a műnépszavazásra buzdításba, nem túl nagy sikerrel.

A civil szervezetek az oktatásról indítottak műnépszavazást, "alternatív népszavazás" címszóval, amely valójában egy szimpla aláírásgyűjtés. Már csak azért is, mert kiskorúak is "szavazhattak", illetve a közügyektől eltiltott emberek is. Ennek fényében még inkább kudarcos eredményt értek el: országosan online és személyesen együttesen 114  941 "szavazatot" gyűjtöttek, aminek 95 százaléka válaszolt igennel a kezdeményezéseikre, azaz

országosan még 110 ezer támogatót sem találtak.

Szegeden nem csak gyűjtötték az aláírásokat, hanem demonstrációt is szerveztek - szintén nem túl nagy sikerrel. A sikertelenséget látva az önkormányzati fenntartású propagandalap is promotálni kezdte a műnépszavazást, amelyet Botka László személyesen is megosztott közösségi oldalán, hozzátéve, Szeged soha nem nyugodhat bele a jelenlegi helyzetbe. Végül azzal zárta bejegyzését,

Köszönjük a tanáraink diákok és szülők által támogatott küzdelmét. Szeged Veletek van!"

Ennek ellenére azonban a szegediek nem ültek fel a hergelésnek, még a polgármester hívó szavára sem. Végeredményként bár a vidéki települések közül Szegeden lett a legtöbb "szavazat", de ez is pusztán 2561.

Ez pedig Szeged lakosságának csupán 1,6 százaléka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.