Politika

Orbán Viktor Georgiába indult hivatalos látogatásra

Orbán Viktor Georgiába indult hivatalos látogatásra

2023. október 10., kedd
Orbán Viktor Georgiába indult hivatalos látogatásra

A magyar és a georgiai kormány együttes üléséről a georgiai kormányfő tavaly októberi magyarországi hivatalos látogatása során született döntés, a két miniszterelnök ekkor írta alá a stratégiai partnerségi megállapodást is - emlékeztetett Havasi Bertalan.

A kétnapos program során kétoldalú megbeszélést is folytat Irakli Garibasvili georgiai kormányfővel a magyar miniszterelnök. A közös kormányülés során ezúttal várhatóan öt kétoldalú megállapodást írnak alá.

A tárgyalásokon a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése mellett kiemelt téma lesz a "Zöld Energiafolyosó - Black Sea Submarine Cable" projekt is, ennek lényege, hogy magyar-román-georgiai-azeri együttműködés révén a jövőben lehetővé válik azeri zöld energia Magyarországra szállítása - tette hozzá a sajtófőnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.