Politika

Novák Katalin: Magyarország kiáll a szabadság, a család és a keresztény tradíció mellett

Novák Katalin: Magyarország kiáll a szabadság, a család és a keresztény tradíció mellett

2023. október 28., szombat
Novák Katalin: Magyarország kiáll a szabadság, a család és a keresztény tradíció mellett

A nyugati médiában rendre jellemzik Magyarországot és a magyarokat antidemokratikusnak és szabadságellenesnek, megkérdezték Novák Katalint, hogy ennek mi lehet az oka. Erre úgy reagált a köztársasági elnök, hogy egyebek mellett ez azért fordulhat elő, mert nem értik a magyar nyelvet, másrészt a magyar álláspont sokszor nem illik bele a fősodratú, liberális narratívába.

Hozzátette szerinte az is igaz, hogy nem helyez elég hangsúlyt arra Magyarország, hogy megmagyarázza az álláspontját. Sokszor nehéz megérteni, hogy olyan emberek, akiknek egy része még csak nem is járt Magyarországon, hogyan állíthatnak határozottan ilyen tévhiteket az országról és a magyar emberekről.

Novák Katalin példaként említette, hogy egy nagy európai hírportál interjút készített vele a közelmúltban. Mivel a válaszai nem olyanok voltak, mint amilyeneket vártak, a cikk végül meg sem jelent.

Nehéz elfogadni ezt a fajta liberalizmust

kapta a megjegyzést a köztársasági elnök.

A köztársasági elnök a cikkben úgy jellemezte magát: "édesanya, feleség, magyar és hívő keresztény". "Ezek mind meghatároznak engem, ezeket nem tudom félretenni. A világ kevesebb, mint húsz női államfőjének egyikeként, azt szeretném megmutatni, milyen konzervatív női vezetőnek lenni" - mondta.

"A magyarok szabadságharcosok". Magyarország történelmileg keresztény ország, "reformátusként azt is mondanám, mi a kereszténységre vagyunk predesztinálva - hangsúlyozta Novák Katalin.

 A köztársasági elnök kiemelte, hogy a fiatalok szeretnének gyereket ugyanúgy, de végül nem születik annyi gyermekük, amennyit szeretnének.

Konzervatív vezetőként az a feladatom, hogy mindent megtegyek azért, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek. Az anyaságra úgy tekintek, mint kiváltságra. Arról le is lehet mondani, de én szeretném megmutatni, hogy az kiváltság. Az a kormányok feladata, hogy biztosítsák annak a lehetőségét, hogy mindkettőt, a karriert és a munkát együtt lehessen választani. Ez az igazi választási szabadság. Fontos, hogy szembenézzünk a demográfiai válsággal

fogalmazott.

A bevándorlás kérdésével kapcsolatban kifejtette, hogy a magyar emberek nem tekintik a tömeges bevándorlást a demográfiai probléma megoldásának.

Magyarország migrációs politikája nagyon hasonlít arra, amit Ausztrália is követ.

A cikk kiemeli, hogy Novák Katalin az Ausztráliában élő magyar diaszpórával is találkozik. "Hálás vagyok Ausztráliának, amiért befogadta a magyar menekülteket, második otthont adva nekik" - mondta a köztársasági elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.