Politika

Karácsony hivatalosan is a szélsőséges civilekkel van

Karácsony hivatalosan is a szélsőséges civilekkel van

2023. október 15., vasárnap
Karácsony hivatalosan is a szélsőséges civilekkel van

„Budapestet olyan hellyé kell tennünk, ahol az emberek együtt és nem egymás ellenében ünnepelnek október 23-án” – mondta még 2020-ban Karácsony Gergely, aki

most azokkal a civil szervezetekkel készül megemlékezni az 1956-os forradalom évfordulójáról, akik az elmúlt évben ott álltak a jogellenes, rendontással járó tüntetések mögött. 

A Fővárosi Önkormányzat ugyanis egyik szervezője a Szabadság! Érted! elnevezésű rendezvénynek, de a rendezők között, a teljesség igénye nélkül, ott van a Tanítanék Mozgalom, az Egységes Diákfront, a Civil Bázis, a PDSZ, az Igazgyöngy Alapítvány, a Nyomtass te is!, az Oktatással a Demokráciáért Alapítvány, illetve a Roma Parlament. 

Csupa szélsőséges eszközöket használó, külföldről pénzelt szervezet, amely a kormányellenes demonstrációk éllovasa, így borítékolható, hogy a főváros október 23-i rendezvénye nem a megemlékezésről fog szólni, sokkal inkább egy újabb botrányos tüntetésről. 

Érdemes a felsorolt szervezetek közül kiemelni párat. A Nyomtass te is! elnevezésű kampányújság például a dollárbaloldal egyik 2022-es választási „csodafegyvere” volt.

Az elsősorban a Soros-hálózathoz sorolható liberálisok által legyártott dollármédiumhoz közvetlenül is súlyos pénzek érkeztek külföldről a választás előtti időszakban, ráadásul korábban az amerikai milliárdos alapítványa is finanszírozta őket.

Az adományokat a Magyarhang Nonprofit Kft., vagyis a Soros Györgyhöz köthető aHang gyűjti, az a cég, mely évek óta rendszeresen részt vesz különböző baloldali események támogatásában. 

 „A szabadságot és a hazát nem lehet egymás ellenében szeretni. Mert azzal felszámolnánk mindkettőt” – fogalmazott 2020 októberében a főpolgármester, aki viszont az említett civilekkel való közös ünnepléssel legitimálja azt a szélsőséges viselkedést, mint az elfogadott káromkodás, a rendbontás, valamint a napi rutinná vált verbális fenyegetőzés.

Az elemző szerint, ez a szélsőséges politikai magatartás sokszor ellentmondásokhoz vezet, ilyen az is, hogy október 23-a a köztársaság ünnepe is, és pontosan azok készülnek rendbontásra és kormányellenes tüntetésre, akik szerint a köztársaság veszélyben van.

Karácsony egyrészt olyan rendezvényt akar, ahol a civilek garantálnak 1-2 ezer embert. Másrészt, ezzel próbál a koalíciós szövetségeseknek erőt mutatni, hiszen jelenleg folyik az alkudozás az újraindulásáról, de korábbi szövetségesei egyelőre nem foglalnak mellette állást. Ezért erőt kell mutatni, hogy ne támadják hátba, de ezt a saját pártjával nem tudja felmutatni 

mondta Nagy Ervin, aki szerint Karácsony abban reménykedik, hogy ez valamilyen erőpozíciót kölcsönöz számára. 

A teljes cikk itt olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.