Politika

Izrael-ellenesség: Greta Thunberg kiáll Palesztina mellett

Izrael-ellenesség: Greta Thunberg kiáll Palesztina mellett

2023. október 20., péntek
Izrael-ellenesség: Greta Thunberg kiáll Palesztina mellett

Greta Thunberg a napokban azzal került a hírekbe, hogy egy londoni tüntetésen őrizetbe vették. De a pénteki napunk sem telhet el az ifjú klímaaktivista nélkül, hiszen megosztott egy bejegyzést Instagram-oldalán, kezében egy

„Free Gaza” plakáttal és bejelentette, hogy szolidaritást vállal Palesztinával.

"Ma szolidaritást vállalunk Palesztinával és Gázával. A világnak fel kell emelnie a szavát, és azonnali tűzszünetet, igazságot és szabadságot kell követelnie a palesztinok és minden érintett civil számára” – írta bejegyzésében Greta Thunberg, aki mellett három fiatal látható plakátokkal a kezükben. Az egyiken az szerepel: „ez a zsidó Palesztinával van”.

A kép és a szöveg egyertélmű: a terrort elkövető állam mellett emelte fel szavát a fiatal svéd aktivista

MAGYARORSZÁG NEMET MOND A TERRORRA

A palesztin–izraeli háború kitörése óta Európa-szerte szerveznek tüntetést palesztin csoportok, Orbán Viktor múlt hét pénteken határozottan kijelentette:

Magyarországon nem lesz szimpátiatüntetés a terrorszervezet mellett.

A miniszterelnök múlt hét pénteki rádióinterjújában lfogadhatatlannak nevezte a terrort, hangsúlyozta, hogy Magyarország Izrael oldalán áll. Rámutatott, hogy a Hamász támadása azt támasztja alá, hogy milyen érték a béke és a stabilitás, a választott vezetőknek pedig az a dolga, hogy ezt megvédje.

https://szegedma.hu/2023/10/orban-viktor-a-magyarok-bekejet-es-biztonsagat-meg-kell-vedeni

SZEGEDEN IS MEGEMLÉKEZTEK AZ IZRAELI ÁLDOZATKORA

Mint azt megírtuk, szerdán az áldozatokra és a szolgálatteljesítés közben elhunytakra emlékeztek mécsesgyújtással a szegedi új zsinagógában.Az istentisztelet résztvevői közel száz mécsest gyújtottak, nem zsidók és zsidók imádkoztak együtt a terror áldozataiért, a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrökért, katonákért, mentősökért.

https://szegedma.hu/2023/10/izraelert-es-az-aldozatokert-imadkoztak-szegeden

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.