Politika

Ungár Péter szerint egy zárt szektává alakítaná az ellenzéki oldalt a Momentum

Ungár Péter szerint egy zárt szektává alakítaná az ellenzéki oldalt a Momentum

2023. szeptember 8., péntek
Ungár Péter szerint egy zárt szektává alakítaná az ellenzéki oldalt a Momentum

Újabb ellenzéki sárdobálás alakult ki, ezúttal Ungár Péter és a Momentum között.

Szenzációként számoltak be róla a baloldali médiában, hogy Orbán Viktor az augusztusi szabadsága alatt nem egy szállodában szállt meg, hanem Ungár Péter nővérének nyaralójában. Az ellenzéki pártelnök nem is tagadta az esetet, immár sokadjára emlékeztette az embereket: „A magyar politika egyik elég részletesen kitárgyalt mozzanata, hogy édesanyám és a miniszterelnök szoros viszonyt ápolnak egymással, a miniszterelnök ennek keretében például édesanyám budapesti házában is viszonylag gyakran megfordul.” Hozzátette azt is, neki nincs beleszólása abba, hogy a nővére tulajdonában lévő ingatlanban ki száll meg.

Ezzel a magyarázattal azonban nem érte be a Momentum, ismét támadási felületet látott ezzel az LMP társelnökén. Kele János, a Momentum elnökségi tagja közösségi oldalán szólította fel Ungár Pétert, hogy azonnal tisztázza magát és megjegyezte azt is „aki a Fidesz rendszerének haszonélvezője vagy szekértolója, az nem biztos, hogy a rendszer ledöntésében érdekelt.” Ezt követően, kreativitás hiányában Kele János posztját kimásolta Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselő ésfrakcióvezető-helyettese, majd szó szerint ugyanazt megosztotta saját profilján.

Egymásra mutogatnak, hogy ki a "fideszes"

A Momentum nem a legjobb emberére bízta a "fideszezős" támadását, mivel egyből visszájára sült el a fegyver. Már a kommentszekcióban is emlékeztették, hogy évekig a "Fidesznek" dogozott, amit Ungár Péter szintén számonkért rajta későbbi bejegyzésében.

Kele János pályafutása

Az egyetem elvégzése után a Miniszterelnökség európai uniós források felhasználásáért felelős helyettes államtitkárságán kezdett dolgozni, ahol a gazdaságfejlesztési és innovációs programok értékelésért felelt. 2018-ban osztálya átkerült az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz. Itt töltött időszaka alatt elemzőként tagja volt a magyar kohéziós borítékról szóló tárgyalásokat támogató szakértői csapatnak.

Komolyan azt gondoljuk, hogy a nagykép szempontjából bármilyen más eredményhez vezet majd, ha a következő napokat azzal töltjük, hogy a Momentum korábban az Orbán-kormánynak dolgozó politikusa felkérdez, hogy akkor miért is vagyok tekinthető ellenzéki politikusnak? Egyáltalán miért gondolja a Momentum, hogy az fontos, hogy ők kiket minek tekintenek? Ez érdemben befolyásolja azt a felállást, ami újra és újra kétharmadhoz vezet?

- tette fel a kérdést az LMP társelnöke.

Feltette azt a kérdést is, mégis mit ér el az ellenzéki politika azzal, ha megüzenik „mindenkinek, hogy akinek a családja fideszes, arra mi mindig gyanakvással fogunk nézni? Miért lesz nekünk jobb, ha tényleg egy teljesen zárt szektává alakulunk, akinek csak az lehet a tagja, akire a Momentum azt mondja, hogy na ő magunkfajta?”

Kiemelte, a negyedik kétharmad után akkor követik el a legnagyobb hibát, ha bármit ugyanúgy csinálnak mint korábban.

Leleplezni újra és újra, hogy édesanyám fideszes, nem a politika megújítása, csak tetszelgés a meglévő tábor előtt. De az igazi előrelépés az lenne, ha békaemberek üldözése, összeesküvések gyártása helyett végre olyan dolgokról beszélnénk, ami érdekel bárkit saját magunkon kívül. Mi, az LMP-ben ezt fogjuk tenni a következő időszakban, még akkor is, ha tudjuk, hogy emiatt egyre gyakrabban fog újra és újra kiderülni, hogy kicsoda az édesanyám.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.