Politika

Úgy tűnik nem marad sokáig főispán nélkül a vármegye

Úgy tűnik nem marad sokáig főispán nélkül a vármegye

2023. szeptember 9., szombat
Úgy tűnik nem marad sokáig főispán nélkül a vármegye

Az Index információi szerint Salgó László Pétert nevezik ki főispánnak Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal élére. A 37 éves szegedi jogász jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkezik és eligazodik a vármegye ügyeiben

Salgó László Péter a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett, majd a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban – végigjárva a szamárlétrát – közigazgatási államtitkár lett.

Varga Judit igazságügyi és európai ügyekért felelős miniszter lemondásával a tárcát átalakították, az államtitkárnak pedig felajánlották a nyár végén megüresedett Csongrád-Csanád vármegyei főispáni tisztséget.

Salgó László Péternek angolból és latinból van egy-egy középfokú nyelvvizsgája. 2010-ben a Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban titkárságvezetőként kezdett, majd 2014-től jogszabály-előkészítés összehangolásáért és közjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkárként dolgozott. Munkájához tartozott a Magyar Közlöny szerkesztése is. A Varga Judit vezette tárcánál közigazgatási államtitkár lett. Az átalakítás során posztját korábban a Miniszterelnöki Kabinetirodán helyettes államtitkárként tevékenykedő Bíró Attila vette át.

Az Index az új főispán kinevezésével kapcsolatban megkereste a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalt is. Rókus Ákos sajtóreferens egy rövid közleményben tudatta: 

a vonatkozó jogszabályok szerint a főispánt a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára a miniszterelnök nevezi ki és menti fel. Csongrád-Csanád Vármegye új főispánjának kinevezéséről a Magyar Közlönyből értesülhetnek majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.