Politika

Tuzson Bence: az Igazságügyi Minisztérium tevékenységében fontos szerepet kap a szuverenitásunk védelme

Tuzson Bence: az Igazságügyi Minisztérium tevékenységében fontos szerepet kap a szuverenitásunk védelme

2023. szeptember 7., csütörtök
Tuzson Bence: az Igazságügyi Minisztérium tevékenységében fontos szerepet kap a szuverenitásunk védelme

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) előtt álló feladatokról, különös tekintettel az áldozatsegítésre címet viselő fórumon a politikus a szuverenitás fontosságával kapcsolatban megjegyezte, hogy a nemzetközi politikában korábban az erős államok határozták meg a kis államok mozgásterét. Ez alól kezdetben "üdítő kivételt" jelentett az Európai Unió, amely igyekezett a kis államok érdekérvényesítését biztosítani.

A világ természetes rendje azonban nem változott meg. A külpolitikának az a vetülete, hogy a nagy országok diktálhassanak, állandóan megjelenik különböző viszonyrendszerekben, így az Európai Unióban is

mondta a miniszter.

A szuverenitás védelmének kérdése "nemcsak minket, hanem az összes államot érintő kérdés

tette hozzá.

Kijelentette: nagyhatalmi és ideológiai érdekek is megjelennek az európai térben. A miniszter példaként az isztambuli egyezményt hozta, amivel - mint mondta - önmagában nem is lenne probléma, azonban vannak ideológiai elemek is benne, ami a genderideológiát tartalmazza.

Jelezte: Magyarország nem csatlakozott az egyezményhez, az unió viszont éppen most, konszenzus nélkül csatlakozott; ennek az a következménye, hogy a magyar jogban nem érvényesül a genderideológia, de az európai jogot már köti.

Veszélyes tendencia ez, lopakodó jogalkotást jelent

emelte ki.

Óvok mindenkit, a nemzetközi térben is, hogy ezen az úton tovább menjünk!

figyelmeztetett Tuzson Bence.

Az IM jövőbeni feladatai között említette a jogalkotói szándéknak a joggyakorlatban való érvényesülése feltételeinek megteremtését. Ennek érdekében folyamatosan vizsgálják majd a kérdést, hogy kideríthessék: ha nem érvényesül a szándék, hol van a hiba.

A miniszter abból az alkalomból, hogy a tanácskozás után avatták fel a felújított miskolci Áldozatsegítő Központot, leszögezte, hogy az áldozatsegítés nem merülhet ki az anyagi megsegítésükben, jogi és lelki segítségre is szükségük van.

A beilleszkedésük, a bizalom újjáépítése nagyon fontos feladat

mondta a miniszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.