Politika

Tovább aprózódik a Jobbik, Vona Gábor új pártot alapít

Tovább aprózódik a Jobbik, Vona Gábor új pártot alapít

2023. szeptember 7., csütörtök
Tovább aprózódik a Jobbik, Vona Gábor új pártot alapít

A Jobbik egykori alapítója és volt elnöke szerint elérkezett az idő, hogy visszatérjen a pártpolitikába, amelyet a szintén általa alapított Második Reformkor Alapítvány párttá alakításával valósít meg. Nevük Második Reformkor lesz, amelyet maguk között 2RK néven emlegetnek.

Vona Gábor a 2018-as bukása után fogott bele a Második Reformkor Alapítvány megalakításába, amely 2019-ben került bejegyzésre. Elmondása szerint azóta folyik a közösségszervezés, 2022 óta pedig már az alapítványt is kevésnek gondolták, ezért egyesületként kezdtek működni.

Egy nagyon jó csapat gyűlt össze az ország minden pontjáról, sőt továbbmegyek a világ minden pontjáról, mert nagyon sok külföldi magyar barátunk is csatlakozott ehhez a hálózathoz

- fogalmazott az ismét pártelnök Vona Gábor.

A közéleti civilszervezeti munkájuk alatt, mint mondta, kialakult egy közös politikai szemléletük, amelyet „reformkoriságnak” neveznek.

Azt kezdtük el észrevenni, hogy konkrét ügyeink vannak, amelyekben törvényjavaslatokat gyártunk, amelyeken gondolkodunk, amelyekről vitázunk, amelyek megkülönböztetnek bennünket."

Ezzel úgy véli, megszületett egy olyan politikai identitás, amellyel tudnak újat és mást mondani, átlépve az ideológiákat. Úgy érezték, terveik megvalósításához már kevés a civil szervezet, ezért pártpolitikai útra terelik az ügyeiket, azonban mivel sem a kormánypárttal, sem az ellenzékkel nem tudnak együtt dolgozni, ezért egy új erőt hoznak létre. Kiemelte azt is,

sem a kormánypártokkal, sem az ellenzéki összefogással nem fognak szövetségre lépni, sem most, sem a jövőben.

És én tudom azt, hogy sokan most arra gondolnak, hogy nagyon sok párt van már, Dunát lehet rekeszteni az újabb és újabb pártokkal, és ez való igaz. De mi azt éreztük, hogy hiába ez a sok párt, bennünket nem képvisel egyik sem

- indokolta.

https://szegedma.hu/2023/04/mire-uj-neve-lett-a-jobbiknak-addigra-szegeden-gyakorlatilag-meg-is-szunt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.