Politika

Szijjártó Péter: Így nem lesz ukrán EU-csatlakozás

Szijjártó Péter: Így nem lesz ukrán EU-csatlakozás

2023. szeptember 5., kedd
Szijjártó Péter: Így nem lesz ukrán EU-csatlakozás

Szijjártó Péter azzal kezdte, hogy kilenc éve tölti be pozícióját, és már tíz ember kezén sem tudná összeszámolni, hogy hány alkalommal is hitegettek az ukránok, hogy megoldják a kisebbségi kérdéseket. Több alkalommal hivatkoztak arra, hogy nem tudtak a jelen lévő problémákról.

A szomszédos ország legújabb csavarja a kisebbségi jogok esetében az lett, hogy a kárpátaljai magyar nemzeti iskolák innentől kezdve ukrán iskolaként kell, hogy működjenek.

Mindig mondtuk, mindig előre jeleztük, mindenhol beszéltünk róla, és a szövetségeseink, a barátaink, az EU-s tagtársaink nem voltak hajlandóak tudomást venni erről, hogy diplomáciailag kulturált kifejezést használjak.

húzta alá Szijjártó Péter.

Világossá tettük azt is, hogyha valaki az Európai Unióhoz csatlakozni akar, csak akkor teheti meg, hogyha az Európai Unió közös értékeit és szabályait tiszteletben tartja - fűzte hozzá a miniszter.

Tette hozzá, hogy mindaddig, amíg Ukrajna nem adja vissza a nemzeti közösség jogait, addig nem tudják támogatni a csatlakozási tárgyalások megkezdését az Európai Unióval.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.