Politika

Orbán Viktor: sokat tanul az ember, amikor nehéz kihívások elé állítja az élet

Orbán Viktor: sokat tanul az ember, amikor nehéz kihívások elé állítja az élet

2023. szeptember 29., péntek
Orbán Viktor: sokat tanul az ember, amikor nehéz kihívások elé állítja az élet

Elmondta a kormányfő, hogy elégedettséget és boldogságot majd csak az okoz, ha pluszban zár a magyar költségvetés, amit a kommunista rendszer tönkre tett.

Nem lehet megtenni tisztességes, munkában megőszült emberekkel, hogy mégse kapják meg a nyugdíjt. A Gyurcsány-korszakban elvettek egy havi nyugdíjat válság idején, mi viszont adunk a nyugdíjasoknak

emelte ki Orbán Viktor.

A baloldal a hibás a nyugdíjrendszerben kialakult problémák miatt, a kormányfő elmondása szerint. Megőrizték a nyugdíjak értékét és eszükbe nem jutott, hogy visszavegyék a 13. havi nyugdíjat, ahogy a baloldal tette, amikor kormányon volt - tette hozzá Orbán VIktor.

Sokat tanul az ember, amikor nehéz kihívások elé állítja az élet

az infláció megfékezésének eszközei kapcsán fogalmazott így a miniszterelnök.

Felhozta a jegybank szerepét a kialakult helyzetben.

A jegybanknak azonban beletörött a bicskája a küzdelembe, de erről nem ő tehet, hiszen csak bicskája van, az infláció meg fává nőtt, amelyhez fejsze kell

mondta.

Fejszéje viszont csak a kormánynak van, ezért vette át az infláció kezelését a kormányzat a jegybanktól

tette hozzá.

Kijelentette, hogy a magyar kormány sikeresen járt el, az inflációt lefaragták, és a célok szerint 2023 az infláció letörésének az éve lesz. Tíz százalék alá jutni a cél az idei évben, jövőre pedig a 4-6 százalék a reális a jegybank szerint.

A bérek növekedése nagyobb mértékű, mint az áraké, már szeptemberben is a miniszterelnök meglátása szerint. Az előrejelzések alapján hazánkban lehet a legnagyobb gazdasági növekedés.

A kormányfő kiemelten foglalkozott az orosz-ukrán háború kérdésével is a reggeli műsorban. Hangsúlyozta, hogy Magyarország mindig is békét akart, lokalizálni a problémát, nem globalizálni azt, mint más országok.

A nyugati világ, ami messze van a háborútól, nem végezte el a józan mérlegeléseket. Folyamatos a veszély, hogy egyre veszélyesebb fegyvereket vetnek be és ezek olyanokat is elérhetnek, akik a béke oldalán állnak

húzta alá a kormányfő.

"A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.