Politika

Kezdődik az őszi ülésszakasz a Parlamentben

Kezdődik az őszi ülésszakasz a Parlamentben

2023. szeptember 25., hétfő
Kezdődik az őszi ülésszakasz a Parlamentben

Megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről, Füzessy Tiborról (KDNP, független), Puha Sándorról (SZDSZ), Kárpáti Zsuzsáról (MSZP), Buzás Sándorról (MSZP), Hanó Miklósról (FKGP, Fidesz) és Daróczy Zoltánról (MSZP).

A szokásoknak megfelelően ezúttal is Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés őszi ülésszakasza a mai napon - tudatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Ezután az interpellációké, a kérdéseké, és az azonnali kérdéseké a terep a Parlamentben, nagyjából három órán keresztül.

Két nemzetközi egyezmény általános vitáját is lefolytatják a képviselők. Az egyik a légi járművek fedélzetén elkövetett bűncselekményekről és egyéb cselekményekről szóló egyezményt módosító jegyzőkönyv kihirdetését tartalmazza, a másik a Magyarország és Románia között a Békéscsaba-Méhkerék-államhatár (Magyarország) és a Salonta (Nagyszalonta)-államhatár (Románia) közötti gyorsforgalmi úti kapcsolat létesítéséről szól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.