Politika

Ezek a szervezetek számíthatnak további Soros- és EU-s pénzekre

Ezek a szervezetek számíthatnak további Soros- és EU-s pénzekre

2023. szeptember 10., vasárnap
Ezek a szervezetek számíthatnak további Soros- és EU-s pénzekre

Az idei év augusztusában jelentős felfordulást okozott Soros György fiának, Soros Alexnek a bejelentése, miszerint az általa vezetett Nyílt Társadalom Alapítványok kivonul Európából, hogy főként az amerikai politikára és Ázsiára összpontosítson. Azóta ezt árnyalták Sorosék, mondván, hogy számos magyarországi projektjüket nem érinti a bejelentés.

https://szegedma.hu/2023/08/soros-alapitvanyai-egymillio-dollarral-tamogattak-prostitualtakat-es-az-lmbtq-kozosseget

Bár még mindig nem látni tisztán, hogy pontosan hogyan érinti a hazai balliberális körökhöz és pártokhoz kötődő civil szervezeteket az átszervezés, Sorosék is utaltak arra, hogy számos projektet ezután az Ursula von der Leyen által vezetett Európai Bizottság (EB) finanszíroz tovább. Mint ismert, a 2021-2027 közötti uniós pénzügyi ciklusban eddig is komoly mennyiségű forrást osztott ki az EU a hazai nem kormányzati szervezetek (NGO) között az úgynevezettKözös Értékeink Program (CERV) keretében.

De mely szervezetek és milyen további projektek kapcsán számíthatnak még támogatásra a balliberális NGO-k?

A Sorosék által korábban is finanszírozott Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) 26,5 millió forintot nyert el egy – a Magyar Helsinki Bizottsággal közösen vitt – projektre, amely az Európai Unió Alapjogi Chartáját ajánlaná a jogásztársadalom figyelmébe a magyarországi emberi jogi perekben.

Várhatóan az Európai Bizottság kedvezményezettje lesz a Transparency International Magyarország is, amely szinténjelentős mennyiségű adománytkapott Soroséktól. A szervezet olyan kiemelkedően „fontos” témák feldolgozásában segíti a közvéleményt, mint például„transznemű volt-e Jézus?”– derült ki a tavalyi Sziget Fesztiválon.

https://szegedma.hu/2023/06/fokozhatja-a-politikai-nyomast-a-soros-birodalom-orokose

Miközben a hazai ellenzék mindinkább igyekszik ellehetetleníteni az uniós források érkezését hazánkba, a balliberális civil szervezetek sem maradtak tétlenek ezen a területen -írja a Magyar Nemzet. Egyikük a már korábban is említett Magyar Helsinki Bizottság, amely 2016 és 2021 között csillagászati összeget,több mint 2 millió dollárt kapott Soros György és Soros Alex alapítványaitól. A Helsinki nemrégbüszkén hirdetteis az uniós források visszatartásában játszott szerepét.

Magyarország EU-s pénzektől való elvágásában a már említett Transparency International Magyarország is részt vett, 12 millió forintot kaptak Soroséktól 2021-ben arra, hogy monitorozzák a támogatások felhasználását. A lényeg az volt, hogy a pályázatok vizsgálata során olyan anomáliákat találjanak, amelyre hivatkozva később meg lehet akadályozni, hogy a kormány a továbbiakban is kaphasson ilyen kifizetéseket.

https://szegedma.hu/2023/08/969750

Hasonlóan sikeres lehet a jövőben az Európai Bizottságnál a K-Monitor, amely jelentős mennyiségű pénzt kapott Soros nevével fémjelzett Nyílt Társadalom Alapítványoktól.

Brüsszeltől mindig jelentős támogatást várhatnak azok a szervezetek is, amelyek elősegítik a tömeges bevándorlást. 

A teljes cikk a részletekkel IDE kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.