Politika

Elemző: kormányellenes célok állnak a diákok és a tanárok megmozdulásai mögött

Elemző: kormányellenes célok állnak a diákok és a tanárok megmozdulásai mögött

2023. szeptember 3., vasárnap
Elemző: kormányellenes célok állnak a diákok és a tanárok megmozdulásai mögött

Nem az oktatásért, hanem zavaros kormányellenes célokért tüntet a diákok hangos kisebbsége, éppen ezért kudarcra vannak ítélve ezek a megmozdulások – fejtette ki a Magyar Nemzetnek Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője. A szakértő a lapnak úgy fogalmazott: az úgynevezett pedagógusdemonstrációk, ezzel együtt a diáktüntetéseknek hívott kormányellenes megmozdulások a zavaros, ötletszerű, progresszív aktuálpolitikai célok miatt szükségszerűen kudarcra vannak ítélve. „Hitelességi problémáik vannak, hisz már a tavasszal világossá vált, hogy nem az oktatásért aggódó tanárok és diákok tüntetnek a főváros utcáin, hanem a baloldali pártok bénultsága miatt kétségbeesett, ellenzéki érzelmű aktivisták, akik ráadásul kihasználják a fiatalok naivitását” – vélekedett az elemző.

Nagy Ervin úgy látja, problémát jelent az is, hogy 

a résztvevők már nyíltan vállalják: nem csupán a pedagógusok helyzetének javításáért mennek utcára.

Összefüggéstelen ellenzéki panelmondatok hangzanak el az akkumulátorgyáraktól kezdve az ukránpártiságon és az oroszellenességen át egészen az LMBTQ ideológiáig, ami egyértelműen kontraproduktív, hiszen elriasztja az őszintén aggódó pedagógusokat – hangsúlyozta a szakértő, hozzátéve: a pénteki rendezvény ismét bizonyította, hogy csupán egy hangos kisebbségről van szó, olyan tanárokról, akik szakszervezetekben dolgoznak, ellenzéki aktivistaként jelennek meg a közéletben, és évek óta nem tanítanak. Sokan közülük ráadásul a Tanítanék Mozgalmon keresztülSoros pénzekben is részesültek– emlékeztetett.

A tanárok döntő hányada bízik abban, hogy a kormány tűrhető időn belül megvalósítja a rendszerváltoztatás óta legnagyobb béremelést az uniós pénzekből, éppen ezért türelemmel és tiszteletreméltó odaadással rendben elkezdte a tanévet

– fogalmazott.
Az elemző kiemelte: a tüntető diákok esetében még kisebb kisebbségről beszélhetünk, gyakorlatilag

a fiatalok egy százalékát sem éri el azok száma, akik már a tavasszal is utcára vonultak.

Korábbi felvétel:

https://youtu.be/7kjPHw8VrS0

„Nem tesz jót a rendezvényeknek az sem, hogy a baloldali pártok megpróbálnak rátelepedni a tüntetésekre és népszerűtlen ellenzéki politikusok jelennek meg a tüntetéseken, fotózkodnak, mert szeretnének bekerülni a sajtóba” – mutattott rá Nagy Ervin.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.