Politika

Csák János: családok kellenek és robosztus gazdaság

Csák János: családok kellenek és robosztus gazdaság

2023. szeptember 17., vasárnap
Csák János: családok kellenek és robosztus gazdaság

Mi, magyarok 1100 éve itt élünk, és eddig bármilyen történelmi viszontagság mellett, de mindig sikerült fenntartani a népesség újratermelődését. Nem hiszem, hogy ennek a nemzedéknek kellene feladnia, amelyik a következőknek át tudja adni a kultúránkat - mondta el Csák János.

Kifejtette: a világ országainak egy részében csökken a születésszám és ezért a népesség, más részében - főleg Afrikában - pedig rohamosan növekszik a lakosság; mindez kihívásokat jelent minden országnak.

Az elmúlt 13 évben sokféle lakástámogatási lehetőséget dolgozott ki a kormány a csoktól (családi otthonteremtési kedvezmény) a kamattámogatásokon át a hitellehetőségekig, amelyeket folytatni is fog, alkalmazkodva a piachoz

- emelte ki a miniszter.

Az interjúban a miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy az édesanyák számára valódi döntési szabadságot kell biztosítani akár a munkára, akár arra, hogy otthon tudjanak maradni. Ehhez egyebek mellett bölcsődékre és a pénzügyi eszközökre van szükség - fűzte hozzá.

Közölte, korábban a gyermekek születésekor jelentősen csökkent a családok egy főre eső jövedelme, de a mostani kormányzat intézkedéseinek köszönhetően ezt mérsékelni tudták.

Családok kellenek és robosztus gazdaság

mondta Csák János arra vonatkozóan, hogy ez szükséges ahhoz, hogy mi, magyarok ötszáz vagy ezer év múlva is megőrizzük a kultúránkat.

Hozzátette: ami e kettőt összeköti, az bizonyos esetekben az szja-mentesség, amelyet a négygyermekesek után a háromgyermekesekre is kiterjesztenének - idézte fel Orbán Viktor miniszterelnök kijelentését a politikus.

A kormány feladata lehetővé tenni, hogy aki családot szeretne alapítani és gyereket vállalni, annak "a lehető legnagyobb tér és pálya nyíljon"

- mondta el véleményét a miniszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.