Politika

Tranzit fesztivál: Márki-Zay Péter a legtisztességesebb kormánypárti miniszternek nevezte Gulyás Gergelyt

Tranzit fesztivál: Márki-Zay Péter a legtisztességesebb kormánypárti miniszternek nevezte Gulyás Gergelyt

2023. augusztus 25., péntek
Tranzit fesztivál: Márki-Zay Péter a legtisztességesebb kormánypárti miniszternek nevezte Gulyás Gergelyt

A beszélgetés során érintették a migráció, a háború, a magyar rezsitervek mellett a kampánytámogatások témakörét is. A két fél többször is tett humoros megjegyzéseket, melyeket a hallgatóság nagyra értékelt, de azért több alkalommal is parázs szóváltások alakultak ki a két politikus között.

Gulyás Gergely élesen bírálta az ellenzéki migránspolitikát.

Azok a pártok, akik miniszterelnökjelöltnek önt támogatták, és ennek az országnak az élére várták, mindenkit beengednének Európába, felszámolnák a határokat és nem tartják fontosnak a nemzeti identitást 

jegyezte meg a miniszter.

Válaszként Márki-Zay azt mondta, hogy a Fidesz már bőven túlteljesített minden migránskvótát, csak éppen most vendégmunkásoknak hívják a migránsokat, az akkumulátor-invázió kifejezést használta.

Gulyás Gergely szerint jelenleg nagyobb az esély a jövő tavaszi háborúra, mint a békére.

Erre közbevágva szúrt oda a hódmezővásárhelyi polgármeter: legutóbb, amikor Orbán Viktor békemisszión volt Oroszországban, pár hétre rá kitört a háború. Márki-Zay szerint érthetetlen, miért támadja a brüsszeli szankciókat a kormány, ha a miniszterelnök azokat megszavazta.

Jó-e a világnak az, hogy teljesen elzárjuk Magyarországtól és Európától az orosz energiavonalat? Ki állította, hogy Magyarország ötödáron kapja a gázt? Ez nem igaz. Semmi esetre nem tenném kötelezővé polgármester úrnak, hogy a Kormányinfókat látogassa, de nem biztos, hogy hátrányos lenne 

adta a csattanós választ Gulyás Gergely

Miután választ erre nem tudott adni a volt miniszterelnök jelölt, gyors témát is váltott, és a a kormány Covid-elleni oltóanyag beszerzésébe állt bele. A legrosszabb vakcinát szerezték be a legdrágábban, kétszer annyiért vették a kínai oltóanyagot, mint Szenegál—állította az ellenzéki politikus. 

Gulyás szerint a Covid idején nem az ár volt a kérdés, hanem az, hogy „mikor kapjuk meg, hogy életeket tudjunk menteni".

A rezsicsökkentést úgy nem lehet csinálni, hogy tolvajok gazdagodjanak

fakadt ki az ellenzéki politikus indulatosan.

A guruló rubelek és eurók is előkerültek Márki-Zay indoklásában, melyet Gulyás Gergely nem szakította meg közbevágással.

A kampánytámogatások témakörére evezve Gulyás Gergely magához ragadta a szót.

Senki előtt sem titok, hogy vannak adományozók, amelyek az ön mozgalma, vagy a Gyurcsányék iránt érzett szimpátiája miatt adnak, de várnak is cserébe balamit. Azt, hogy külföldi befolyásszerzésre sor kerülhessen Magyarországon és ilyen politikusok közhatalmat gyakoroljanak, be kell fejezni, mert ezt ugyanúgy tudja ön, ahogy én, hogy nem külföldi magyarok adtak pénzt önöknek

szögezte le a miniszter.

Külföldről akarták megbuktatni a magyar kormányt, aminek ön eszköze volt - vágta a volt miniszterelnök jelölthöz.

Ebből nagyon parázs vita alakult ki. Egymás választási szerepléséhez tértek át az indulatos megjegyzések közepette.

Egy vonzó jövőképet kellett volna adni és nem kellett volna azt bírálni, amit a kormány jól csinált. Ma nincs versenyképes alternatíva, amire a választók nyugodt szívvel szavazhatnának 

mondta Gulyás Gergely.

Gulyás Gergely a letisztességesebb miniszter a kormányban, ismerte el Márki-Zay Péter. Gulyás Gergely kissé zavarba jött a dicsérő szavaktól, majd hozzátette:

Jó lenne, ha Magyarországon a baloldal is mindent megtenne, hogy hozzájussunk az uniós pénzekért.

https://www.youtube.com/watch?v=R6cLXZVk9tg

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.