Politika

Tízmilliók jutottak a szülők megtévesztésére is a dollármédiában elköltött milliárdokból

Tízmilliók jutottak a szülők megtévesztésére is a dollármédiában elköltött milliárdokból

2023. augusztus 16., szerda
Tízmilliók jutottak a szülők megtévesztésére is a dollármédiában elköltött milliárdokból

Politikamentesnek tűnik, de a Gyerekkel vagyunk nevű Facebook-oldal a baloldal választási kampányeszközeként működött 2022 áprilisában. A szülőket megtévesztve olyan politikai tartalmú cikkek jelentek meg az oldalon, amelyeknek nem sok közük volt a gyermekneveléshez. A dollármédia a hamis Covid-oltás- és receptoldalak mellett így próbálta a szülőket is befolyásolni – írja a Magyar Nemzet.

A Gyerekkel vagyunk 13 millió forint értékben tett közzé 970, nagyrészt politikai tartalmú hirdetést, amelyekben például az egészségügy és az oktatás helyzetét igyekeztek sötéten bemutatni, de gyakoriak voltak az életszínvonal csökkenését sulykoló pamfletek is

– számol be a lap.

https://szegedma.hu/2023/08/boven-jutott-bajnai-egykori-politikustarsanak-is-a-dollarmedia-milliardos-tamogatasabol-video

A portálnak bőven volt miből költekeznie, hiszen kiadója, az EzaLényeg-portfólió egészét működtető Oraculum 2020 Kft. a DatAdat cégcsoport mellett a külföldről érkező pénzek fő recipiense volt. A Nemzeti Információs Központ jelentése szerint több mint négymilliárd forint érkezett a magyar baloldal választási kampányának támogatására az amerikai, Korányi Dávid-féle Action for Democracyn keresztül, valamint egy svájci alapítványtól.

A Gyerekkel vagyunk impresszumából kiderül, hogy partneri viszonyban állnak a Soros-pénzekkel alaposan kistafírozott amerikai Parents Together Foundationnel (Szülők Együtt Alapítvány)

– hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

A teljes cikkért kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.