Politika

Teljesen kivonul Európából Soros György, komoly leépítések jönnek

Teljesen kivonul Európából Soros György, komoly leépítések jönnek

2023. augusztus 14., hétfő
Teljesen kivonul Európából Soros György, komoly leépítések jönnek

A Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványai (Open Society Foundations, OSF) szinte teljes mértékben kivonul a kontinensről. Az ok erre az, hogy az Európai Unió és a tagállamok kormányai sok pénzt költenek azokra a projektekre, amelyekre az OSF is. Ezen döntés mögött az utód, Soros Alex állhat.

A Szabad Európa értesülései szerint a levelet kapott minden a Soros György által támogatott szervezet.

„Az alapítvány három munkatársa küldte szét az e-maileket, amelyekben az OSF igazgatótanácsának legutóbbi döntéséről értesítik a magyar partnerszervezeteket: a szervezet lényegében megszünteti tevékenységét az Európai Unióban, és a világ más részeire helyezi át forrásait” - írja a lap, több magyar civil szervezet megerősítése után.

Radikális stratégiai irányváltás jöhet a Soros birodalomban, miután Soros György már 93 éves, így lassan kezdi a birodalmát a kijelölt trónörökösére Soros Alexre áthagyni. Az ifjú Soros máshogyan áll a világhoz, sokkal radikálisabb és lényegre törőbb megjelenéssel akar jelen lenni a világpolitikájában, őt apjával ellentétben jobban érdekli a politika, mint az üzlet.

A döntéssel párhuzamosan 2024-re az OSF szervezeti felépítését is átszervezik. A Szabad Európa szerint más információkat egyelőre nem osztottak meg a magyar partnerekkel. Az európai programok várhatóan majd 2024-től szűnnek meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.