Politika

Soros alapítványai egymillió dollárral támogatták a prostituáltakat és az LMBTQ-közösséget

Soros alapítványai egymillió dollárral támogatták a prostituáltakat és az LMBTQ-közösséget

2023. augusztus 24., csütörtök
Soros alapítványai egymillió dollárral támogatták a prostituáltakat és az LMBTQ-közösséget

Soros György alapítványai az elmúlt öt évben csaknem egymillió dollárral támogatták a prostituáltakat és az LMBTQ-közösség tagjait segítő NGO-kat is Magyarországon – derül ki az Átlátszó összeállításából. Az LMBTQ-jogvédelemmel foglalkozó Háttér Társaság több fronton is meghálálta ezt a támogatást, mint megírtuk, külföldön és belföldön is folyamatosan szervezkednek a magyar gyermekvédelmi törvény ellen, karöltve a balliberális erőkkel. 

A Soros-szervezetek támogatását élvező Háttér Társaság a szexuális kisebbségek európai szervezeteit összefogó ILGA-Eu­rope-pal azon dolgozott, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indítson a gyermekvédelmi törvény miatt. 

Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd–Zöldek szóvivője, Barabás Richárd ehhez kapcsolódva egyenesen kijelentette: a magyar kormány gyűlöletkampányt folytat az LMBTQ-emberek ellen, amit nem szabad megengedni. 

A Párbeszédhez hasonlóan a Momentum politikusai is a gyermekvédelmi törvény elleni fellépést sürgetik. A Momentum két EP-képviselője, Donáth Anna és Cseh Katalin videóüzenetben kérte a támogatóit, hogy „mondjanak nemet a gyűlöletre” és írják alá azt a petíciót, amelyben a jogszabály eltörlését követelik. A hazai LMBTQ-szervezetek szintén kivették a részüket a nyomásgyakorlásból. A „civilek” az első naptól kezdve rendkívül intenzív kampányt folytattak, amelyben Magyarországról a Háttér Társaság és a Budapest Pride vett részt. A szexuális kisebbségek európai szervezeteit összefogó ILGA-Eu­rope pontról pontra beismerte, hogy a Soros-féle szervezetek támogatását élvező Háttér Társasággal együtt nagy energiát fektettek a tagállamokkal való együttműködésbe, hogy pontos tájékoztatást adjanak nekik a törvényről és annak értékeléséről, továbbá technikai tanácsokat nyújtsanak a beavatkozás módjával és a határidőkkel kapcsolatban. Ezt felhasználva tudtak nyomást gyakorolni az EU-s tagállamokra annak érdekében, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indítson Magyarország ellen. 

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.