Politika

Orbán Viktor: Fenn kell tartani, hogy jó dolog magyarnak lenni

Orbán Viktor: Fenn kell tartani, hogy jó dolog magyarnak lenni

2023. augusztus 25., péntek
Orbán Viktor: Fenn kell tartani, hogy jó dolog magyarnak lenni

A miniszterelnök többek között beszélt a nemzeti egységről, a baloldalról, a kommunisták és liberálisok viszonyáról, illetve a jobboldali összefogás hiányáról Európában.

Orbán Viktor a nemzeti egységről beszélt kezdésként. Ennek a garanciája a kétharmad a szemében.

A kormányfő szerint erről a kérdésről vannak színvonalas viták. Egyesek felteszik a kérdést, hogy jó-e a demokráciának, ha egy párt ilyen többséggel, ilyen hosszú ideig vannak hatalmon. A magyar méretből fakadóan állandó az a folyamat, hogy mindig kialakul egy egységes párt egy domináns korszakban

mondta a miniszterelnök.

A kormány támogatottsága, az elmúlt több mint egy évtized azt mutatja, hogy távlatkülönbséggel a baloldal előtt állnak.

a futballban az amatőrök és a profik között egy éles választóvonal van. Az amatőrök átláthatatlan módon űzik ezt a játékot, míg a profik oda futnak, ahol a labda lesz. Az utóbbi a legfőbb különbség. Távlatkülönbség van a kormánypártok és a baloldal között. Azonban az amatőr csapatoknak is vannak finanszírozói, és nagy világerőket képviselnek

emelte ki a lényeget a kormányfő, illetve utalt a baloldali pártok külföldi finanszírozóira.

A baloldalnak a nemzeti gondolkodáshoz való kötődése történelmileg sem erős, ezért a nagy világdivatokhoz próbálják illeszteni Magyarországot. Ezzel szemben a jobboldal a nemzeti érdekek mentén politizál - tette hozzá.

A kormányfő úgy látja a baloldal globálisan a Góliát, míg a jobboldal a Dávid. A legutóbbi választáson többszörös média-, és pénzügyi fölényben volt a baloldal a nemzeti erőkkel szemben.

először tisztázni kell, hogy magyarok vagyunk-e, és az ehhez való viszonyunkat. Ezzel szemben gondolhatjuk úgy, hogy ahová születtünk, értjük-e és jó-e benne lenni, és adódik-e valamilyen kötelesség ebből a tényből. Csak egyetlen esetben nem tűnik el a magyar nyelv, kultúra és történelem, ha azt fenntartjuk

A miniszterelnök szerint sokfajta módon lehet magyarnak lenni, de a legfőbb kérdés az, hogy ezt a küldetés máshol is látják-e.

A miniszterelnök beszélt a kommunisták, liberálisok mai viszonyulásairól, milyen értékeket is képviselnek a jobboldalhoz képest.

A liberálisokkal és a kommunistákkal azért van nehéz dolgunk, mert első látásra ezek nagyon távol vannak egymástól

emelte ki Orbán Viktor.

A gond, hogy nálunk a rendszerváltás után a kommunisták liberálisok lettek.

Vannak akik az egyénnél fontosabb dolgokat (nemzet, vallás, család) egy ésszerű rendszer mellett rendezik el, – ez a konzervatív oldal egyik része, jegyezte meg.

A kereszténydemokrata ág szerint pedig vannak szent dolgok. Az emberi lét kérdéseire adott válaszok konvergálnak a jobboldalon és a baloldalon is

tette hozzá a miniszterelnök.

Az 1990-es évek után a liberálisok átlátták a hatalom elosztását, elfoglalták a legfontosabb pozíciókat, és hegemón helyzetbe kerültek. Nagyon kemény munka kell ahhoz, hogy ezt le lehessen győzni. Ezt a jelentős hátrányt a mai napig nem sikerült ledolgozni -tette hozzá.

Valódi jobboldali többség és erő csak Magyarországon van

húzta alá Orbán Viktor.

Orbán Viktor mindig abban reménykedett, hogy sikerül megszorongatni az európai birodalomépítési erőket egy-egy EP-választáson.

Az Európai Néppárt nem teljesítette ezt a küldetését. Nekünk az a célunk, hogy a jobboldali erők ne a baloldallal működjenek együtt, a jobboldalnak együtt kell működnie. Nincsen meg a jobboldali egység Európában

tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.