Politika

Novák Katalin megérkezett Kárpátaljára

Novák Katalin megérkezett Kárpátaljára

2023. augusztus 22., kedd
Novák Katalin megérkezett Kárpátaljára

Novák Katalin megérkezett Kárpátaljára. A magyar államfőt a beregsurányi határátkelőn a kárpátaljai megyei vezetők delegációja fogadta, ahol egyeztetéseket folytattak. 

Novák Katalin ezt követően ökumenikus istentiszteleten vesz részt a beregszászi templomban, ahol beszédet fog mondani. 

Az államfő megkoszorúzza a helyi Szent István szobrot, valamint megszegi az ünnepi kenyeret, melyet – az esztergomihoz hasonlóan – ő maga sütött.

A nap hátralevő részében a köztársasági elnök találkozik egy elhunyt kárpátaljai magyar katona hozzátartozóival, valamint kárpátaljai gyermekekkel. Emellett tárgyalni fog a helyi magyar közösség politikai és vallási vezetőivel is.  Novák Katalint kárpátaljai látogatása során elkísérte Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnöke is.

A nap hátralevő részében a köztársasági elnök találkozik egy elhunyt kárpátaljai magyar katona hozzátartozóival, valamint kárpátaljai gyermekekkel. Emellett tárgyalni fog a helyi magyar közösség politikai és vallási vezetőivel is-írta a Magyar Nemzet.

Mindezt annak érdekében, hogy a szerdán megrendezésre kerülő Krími Platform fórumon, valamint az azt követő,

Volodimir Zelenszkijjel folytatott bilaterális egyeztetésen első kézből tudja képviselni a kárpátaljai magyarok érdekeit, ismertesse jelenlegi helyzetüket és problémáikat. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.