Politika

Lázár János: aki külföldi érdekeket szolgál, az ne férjen a magyar költségvetéshez

Lázár János: aki külföldi érdekeket szolgál, az ne férjen a magyar költségvetéshez

2023. augusztus 3., csütörtök
Lázár János: aki külföldi érdekeket szolgál, az ne férjen a magyar költségvetéshez

Az építési és közlekedési miniszter egyenesen beszélt az amerikai pénzeket az országgyűlési választásokba “tisztára” mosó balodalról, akik a szemében egy nagyon fontos kompromisszumot rúgtak fel ezzel.

Magyarországon a rendszerváltozás óta volt egy kompromisszum a mindenkori ellenzék, és a mindenkori kormánypártok között. Ez az volt, hogy az ország politikai vitáinak rendezésébe külföldi pénzeket nem vonunk be

mondta Lázár János.

Kiemelte, hogy fokozottan fontos, hogy minden politikai szervezet magyar pénzekből kampányoljon, hiszen a magyar emberek érdekeit akarják védeni, őket akarják segíteni.

A 2022-es választáson induló Márki-Zay Péter az első olyan miniszterelnök-jelölt, aki komoly pénzeket fogadott el külföldiektől (amerikaiaktól egészen pontosan), hogy azoknak az érdekeknek megfelelően befolyásolja Magyarország sorsát - véleményezte a vásárhelyi-makó térségi országgyűlési képviselő.

Ne söpörjük szőnyeg alá, ezt valaki hazaárulásnak nevezi. Én éppen ezért azt gondolom, hogy nem szabad annak az embernek a kezébe költségvetési pénzt adni, aki már bizonyíthatóan elárulta a hazáját és külföldi érdekeket szolgál

jelentette ki.

Nem fogunk külföldi érdekeket szolgáló emberek kezébe költségvetési pénzt adni, és ezek a települések rosszul járnak. Szerintem sokkal egyenesebb, ha ezt nyíltan kijelentjük, és nem sunnyogunk

közölte Lázár János.

A magyarországi vasút jelenlegi állapotáról is értekezett a miniszter. Látja a jelenlegi problémákat, és nem szeretné ha a kormány lemondana a vasút fejlesztéséről. Egy komoly fejlesztési tervet szeretne látni.

A probléma alapja, hogy a járműpark és a pálya is elöregedett, ezen pedig változtatnunk kell. Ezek rendbehozatala rengeteg pénzbe kerül, összesen 6 ezer milliárd forintról van szó egyébként

fejtette ki a miniszter.

A Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tramtrainről azt mondta a miniszter, hogy tarthatatlan, hogy szinte minden nap egy baleset részese a vasútvillamos. Ebből arra kötött át, amit már korábban javasolt, hogy szükséges lenne a KRESZ módosítása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.