Politika

Kövér László: legfőbb korparancsunk megmaradni magyarként és keresztényként

Kövér László: legfőbb korparancsunk megmaradni magyarként és keresztényként

2023. augusztus 13., vasárnap
Kövér László: legfőbb korparancsunk megmaradni magyarként és keresztényként

A házelnök ünnepi köszöntőjében hozzátette: mindezt úgy, hogy megőrizzük szuverén államunkat, megóvjuk és továbbadjuk keresztény kultúránkat, megerősítjük nemzeti összetartozásunkat és megtartjuk hazánk és szülőföldünk otthonosságát.

Ezt önerőből, önfegyelemmel és önbizalommal kell tennünk,

"úgy, ahogyan Szent István és nemzedéke egykor megteremtette mindazt, aminek mi, mai magyarok felelős őrzői vagyunk"

- tette hozzá Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke kiemelte, "napjaink viharos időszakában" fontos megnyernünk a diplomáciai csatákat, hogy Magyarország kimaradhasson a szomszédban dúló háborúból, és a másfél évnyi küzdelem után előbb fegyverszünet, majd béke következhessen.

Emellett meg kell nyerni a politikai és szellemi csatákat is, melyeket a

"nyugati világot elpusztítani akaró, Szent II. János Pál pápa megfogalmazása szerint a halál kultúrájának nevezett erő ellen kell megvívnunk"

- folytatta Kövér László.

Elmondta, ezen kultúra erőinek "nemcsak az anyagi javaink kellenek, hanem a lelkünk is", ezért el akarják idegeníteni az embert önmagától, családjától, hitbéli és nemzeti közösségétől. Hozzátette, "a halál kultúrája jegyében fel akarják számolni a nemzeteket, és az azok védelmére hivatott nemzeti államokat". Emellett

a halál kultúrája el akarja törölni azt a keresztény örökséget, amelyet kétezer éve Jézus hagyományozott követőire, és melyet ezer esztendővel ezelőtt Szent István hagyományozott a magyar utókorra

- mondta az Országgyűlés elnöke.

Kövér László úgy fogalmazott: a küzdelemben Európa nyugati fele, és az általa meghatározott Európai Unió nem áll győzelemre. 2023 derekán az európai valóságot többek között a tömeges illegális migráció, a társadalmi szétesés, az erőszakos genderpropaganda, a demokrácia kiüresítése és a gazdasági lecsúszás jellemzi - fűzte hozzá.

Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta, Szent István Magyarországának örököseiként "ma sem térhetünk ki a kihívás elől, hogy családjainkat és nemzetünket, keresztény kultúránkat és életformánkat megvédve, ugyanakkor együttműködve minden Kárpát-medencei és európai sorstárs nemzettel hozzájáruljunk az élet kultúrájának győzelméhez Európában is".

Kiemelte, augusztus 20-ához közeledve számba kell vennünk "István király művét" és örökségét, mindazt, ami megmaradt az Árpádok országából, ami túlélte a szent király után következő polgárháborús időket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.