Politika

Jakab Péter körturnéra indul a vármegyében, de saját maga sem bízik sikerességében

Jakab Péter körturnéra indul a vármegyében, de saját maga sem bízik sikerességében

2023. augusztus 19., szombat
Jakab Péter körturnéra indul a vármegyében, de saját maga sem bízik sikerességében

A bukott Jobbik-vezér, Jakab Péter már szinte teljesen kikopott a politikából. Új pártját, A Nép Pártján Mozgalmat pedig a közvéleménykutató cégek sorra a mérhetetlen kategóriába sorolják. Az érdektelenség ellenére országjárásba kezdett és egy új politikai fogalmat is feltalált: a „lakásfórumot,” amit nem viccnek szánt. Most Csongrád-Csanád vármegyében próbál szerencsét.

Lakásfórum Nyírbélteken. Mert bizony vannak olyan fideszes települések, ahol az emberek már nem mernek kijönni a térre vagy a bolt elé egy fórumra, mert félnek. Féltik a maguk vagy a gyermekük állását."

- írta közösségi oldalán kedden, amihez csatolt képet a „lakásfórumon” résztvevőkről. Viszont a fotó megosztásával kiderült, a hangzatos ellehetetlenítés helyett valójában csak ciki lett volna ennyi emberrel megjelenni egy utcafórumon.

Vármegyénkben már hangzatosabb, „népgyűléssel” próbálkozik, viszont a menetrend azt mutatja, itt sem számít népesebb tömegre.

A turnét hétfőn Mindszenten kezdi, két órával később már Csanytelken tart „népgyűlést,” rá másfél órával később Csongrádon, majd szintén másfél órával később Szentesen. Az időpontok sűrűségéből látszódik, hogy egy beszéden túl nem tervez semmivel. Ebbe az utazást beleszámolva egyszerűen nem fér bele, hogy egy tágasabb közönség kérdezhessen - emlékezzünk csak vissza, a DK által utaztatott több száz embernek több órás fórumot tartottak.

https://szegedma.hu/2023/05/az-egesz-regiot-buszoztatta-a-dk-hogy-megtudjanak-tolteni-egy-termet-dobrev-beszedere

Jakab Péter a többi napot is hasonló intenzitással tervezi. Kedden Kistelken kezd, majd másfél óra múlva Makón tart „népgyűlést,” végül pedig szintén másfél órával később Hódmezővásárhelyen.

A finálé szerdán lesz Szegeden. Itt talán reménykedik egy valódi fórum megtartásában, mivel másik helyszínen nem tervez aznap megjelenni közösségi oldala alapján.

Borítókép: Tóth Péter közösségi oldala

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.