Politika

Fiatalok nélkül nincsen nemzetpolitika

Fiatalok nélkül nincsen nemzetpolitika

2023. augusztus 13., vasárnap
Fiatalok nélkül nincsen nemzetpolitika

PotápiÁrpád János szombaton este a nyolcadik alkalommal megszervezett Double Rise fesztiválra látogatott el a Fehér megyei településre, melynek a nemzetpolitikai államtitkárság az egyik fő támogatója. A magyar közmédiának nyilatkozva elmondta:

azért tartja fontosnak a rendezvény támogatását, mert Erdélyben sok fiatalt érdekel és jó látni, hogy már Magyarország szinte minden térségéből és a többi határon túli régióból is sokan jönnek ide szórakozni.

Rámutatott, amiatt is fontos a torockói rendezvény, mivel, bár Torockó és Torockószentgyörgy magyar többségű település, Fehér megye és a közeli Kolozs megye szórvány.

"A szórványmagyarságot is erősítjük ezekkel a rendezvényekkel"

- hangsúlyozta a nemzetpolitikai államtitkár.

Fotó: MTI/Kiss Gábor

PotápiÁrpád János emlékeztetett, hogy Torockón évente két-három rendezvény is van, mely több száz kilométerről idevonzza a magyar embereket, elsősorban a magyar fiatalokat. "Nemzetpolitika nincsen fiatalok nélkül, és fontos kulturált színteret biztosítani számukra a szórakozásra" - mutatott rá. Szerinte ezért örvendetes, hogy nyolcadik alkalommal tudták meg a fesztivált, és a járványidőszak után egyre többen térnek vissza. Az összművészeti fesztivál családias jellege is egyre erősebb, sokan, akik az első kiadásokon részt vettek, ma gyerekeikkel térnek vissza, ami szintén jó irány - tette hozzá.

Nagyon fontos, hogy a magyar kultúrát megtartsuk és megerősítsük, ezért a fesztiválon a magyar népzenének, néptáncnak is helye van

- mondta az államtitkár az MTI-nek. Hozzátette, bár a fiatalok nagy zöme nem emiatt jön, ha népzene, néptánc, táncház is szerepel a programban, jó részüket bevonzza.

"Párhuzamosan tudják erősíteni egymást ezek a területek, ahogy a többi rendezvény is"

- mondta az államtitkár a fesztivál többi programjára, színházi előadásokra, irodalmi beszélgetésekre utalva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.