Politika

Kiderült, kik kapták a legtöbb pénzt Soroséktól

Kiderült, kik kapták a legtöbb pénzt Soroséktól

2023. augusztus 22., kedd
Kiderült, kik kapták a legtöbb pénzt Soroséktól

Az elmúlt években Soros György alapítványa által 150 millió forinttal finanszírozott, tehát a spekuláns támogatási ügyeiben vélhetően naprakész Átlátszó nagy összeállítást közölt a milliárdos elmúlt években globálisan és Magyarországon elhelyezett forrásairól. Ebből kiderül, hogy 2016 és 2021 között hazánkban nagyságrendileg 150 szervezetet finanszírozott a Soros-birodalom, összességében több, mint tízmilliárd forinttal (28,5 millió dollárral).

Ami a teljes támogatotti kört illeti, a legtöbbet, 82 szervezetet éppen a migráció kérdésében kulcsfontosságú 2018-as választás évében pénzelték Sorosék.

Ezt követően egyre kevesebb szereplőnek juttattak forrásokat, 2021-ben már csak 31 szervezetnek, amelyek ugyanakkor átlagosan nagyobb támogatásban részesültek.

Árulkodó összefonódás

A második legnagyobb támogatást, közel 2,5 millió dollárt, azaz majdnem egymilliárd forintot egy elsőre nem túl ismert, ám annál fontosabb Soros-szervezet kapta. A Civil Kollégium Alapítvány mintegy tíz éve még a Fidesz-székházra támadó Hallgatói Hálózatot „koordinálta”. Később „a 2022-es választás tisztaságáért, a választók felvilágosításáért” úgynevezett „Tiszta szavazás kampányt” indított, a szintén Soros-hálózatba tartozó TASZ-szal, a Political Capitallel és a balliberális előválasztást lebonyolító aHanggal. Utóbbi alapítóinak egyike egyébként nem más, mint Varga Máté, a Civil Kollégium Alapítvány elnöke. Tehát a második legnagyobb forrást az elmúlt években az a szervezet kapta, amelyiknek elnöke egyben a balliberális előválasztásért felelt.

Ismerős arcok

A harmadik helyen a Soros-birodalom pécsi (Az Emberség Erejével Alapítvány), a negyedik helyen pedig debreceni regionális főszervezője tűnik fel (Alternatív Közösségek Egyesülete). Az ötödik helyen a napokban a saját alapítójának, Kőszeg Ferencnek a pedofíliát relativizáló gondolataitól elhatárolódó Magyar Helsinki Bizottság, a hatodikon pedig a TASZ szerepel, míg a hetedik a korábban Gulyás Mártont is pénzelő Summa Artium nevű szervezet.

Érdekesség, hogy a Gyurcsány-kormány botrányt botrányra halmozó titkosszolgálatától 190 millió forintos megbízásban részesült Political Capital az elmúlt időszakban Soroséktól is már több mint százmillió forinthoz jutott. 

Emellett több mint negyedmillió dollárral finanszírozta a Soros-alapítványi hálózat az alapításakor Czeglédy Csabához, Gyurcsány Ferenc bizalmasához kötődő Nyugat.hu kiadóját.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.