Politika

Vajon miért jött Szegedre Botka László főnöke?

Vajon miért jött Szegedre Botka László főnöke?

2023. július 13., csütörtök
Vajon miért jött Szegedre Botka László főnöke?

Kevés egyértelműbb bizonyíték van arra, hogy Gyurcsány Ferenc irányít Szegeden, mint az a kép, amit olvasónk küldött.

A baloldal vezére, Magyarország brüsszeli helytartója tegnap Szegeden időzött. Hogy pontosan milyen okból azt nem tudjuk, de ha visszatekintünk az elmúlt 8-9 hónapra, akkor egészen logikus magyarázatot találunk.

Budapesti modell Szegeden

Amit Gyurcsány Ferenc meghúzott Karácsony Gergelynél, azt Szegeden is megtette. Saját emberét ültette közvetlenül a polgármester mellé, így lett októberben alpolgármester a szegedi DK-s önkormányzati képviselő Binszki József. A főpolgármesternél és a szegedi polgármesternél is ezzel az volt a célja, hogy mindenre rálátása legyen ami a város vezetése körül történik.

https://szegedma.hu/2022/10/boszen-szapulta-a-szegedi-varosvezetes-binszki-jozsefet-akibol-most-inkabb-alpolgarmestert-faragnak

Ezután Gyurcsány átváltott kézi vezérlésre, és egyértelműen elmondta, hogy mit vár a főpolgármestertől a támogatásáért cserébe. Lehetőleg minél többször álljon bele a kormányba, ahol tud ott ártson a kormánynak, a város ügyei csak másodlagosak. Márciusban Szegedre jött a DK frakció, akkor Gyurcsány a városházán egyeztetett Botkával a jövőről.

Annak ellenére, hogy a két politikus finoman szólva sem kedveli egymást, gyorsan kiegyeztek és néhány óra múlva már Gyurcsány közölte: támogatja Botka László újraválasztását.

https://szegedma.hu/2023/03/gyurcsany-ferenc-atvette-az-iranyitast-szeged-felett

A városházáról származó információnk szerint itt sem más volt az elvárás: minél hangosabban szidni kell a kormányt. Ennek az elvárásnak rögtön a következő közgyűléstől meg is felelt Botka, és bár addig is kormánykritikus volt, erre rátett egy lapáttal. Azóta tudjuk azt, ha bármit ad a kormány Szegednek az kevés, ha bármit kér a kormány Szegedtől, akkor azzal tönkre akarja tenni a várost. Akik követik az országos politikát, azoknak ismerős lehet:

pont mint Budapesten, Karácsony Gergelynél.

https://szegedma.hu/2023/04/egyertelmu-jelei-vannak-gyurcsany-szegedi-hatalomatvetelenek

És hogy miért jöhetett Szegedre Gyurcsány szerdán? Jött, megmutatta magát, hogy ne felejtsék: ő a főnök.

Valószínűleg személyesen ellenőrizte, hogy minden rendben megy a városban, úgy ahogy azt elvárja, elhozta a nyári uborkaszezonra Botka Lászlónak összekészített házi feladatot.

https://szegedma.hu/2023/04/egyertelmu-jelei-vannak-gyurcsany-szegedi-hatalomatvetelenek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.