Politika

Újabb előrelépés a harmadik Tisza-híd projektben

Újabb előrelépés a harmadik Tisza-híd projektben

2023. július 26., szerda
Újabb előrelépés a harmadik Tisza-híd projektben

„Újabb előrelépés a harmadik Tisza-híd projektben!”

-írta közösségi oldalán Mihálffy Béla. Szeged kormánypárti országgyűlési képviselője a bejegyzésében kifejtette, hogy jelenleg a szegedi harmadik híd tervezési szakaszban van és fontos előkészítő munkálatok zajlanak a háttérben.

„Most a tervezési munka bemutatására egy mindenki számára elérhető honlap készült, ahol a tervezők folyamatosan tájékoztatást tudnak nyújtani a projekt haladásáról és részleteiről”

-jegyezte meg.

Kifejtette, hogy hosszas előkészítés után mindenképpen szükségesnek tartották egy tájékoztató honlap elkészítését, hogy elejét vegyük a bizonytalan eredetű, félrevezető információk terjedésének.

ÚJABB KÁRTYAVÁR DŐLT LE A SZEGEDI BALOLDALON

Néhány nappal ezelőtt a közpénzből fenntartott szegedi városházi média hangzatos cikket írt arról, hogy a Fidesz választási ígéretei ellenére nem épül meg a harmadik híd Szegeden.

„A Fidesz újra és újra megígéri, aztán valahogy mindig lesz valamilyen indok, ami miatt mégsem épül meg”

- írta a közpénzből fizetett főszerkesztő. Mindezt Mihálik Edvin, a Momentum helyi képviselőjének közösségi oldalon tett bejegyzéséből hámozta ki. A fiatal politikus, a Lázár Jánossal történt levélváltásából azt a valótlan tényt szűrte le ugyanis, hogy nem épül meg a harmadik híd.

Ilyet azonban senki nem írt, ez pusztán megint egy baloldali fake news.

Az építési és közlekedési miniszter azt írta levelében, hogy egyelőre nincs döntés és pénz a kivitelezésre.

Ez azonban semmiképpen nem jelenti azt, hogy nem épül meg a híd, mindössze annyit jelent, hogy elsősorban a háború miatt kialakult nehéz gazdasági helyzetben felelős döntést nem lehet hozni egy ilyen volumenű beruházásról.

A munka azonban nem állt meg és a projekt előkészítése folyamatos, ezt a helyi baloldal és az őket kiszolgáló média félrevezető információi sem állítják meg.

Időarányosan sokkal jobban áll ez a projekt, mint Botka László 2019-es kampányában ismét előkerülő rakpart felújítás, ahol a látványterveknek nehezen felfogható rajzokat ki is állították a városban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.