Politika

Szentkirályi Alexandra: a békét sürgetjük

Szentkirályi Alexandra: a békét sürgetjük

2023. július 3., hétfő
Szentkirályi Alexandra: a békét sürgetjük

Amíg nemzeti kormány van Magyarországon, "nem fogjuk hagyni, hogy háborúba sodorjanak" - hangsúlyozta legfrissebb Facebook-videójában hétfőn Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Úgy fogalmazott: a kormány békét és azonnali tűzszünetet sürget, de addig is mindent megtesz annak érdekében, hogy háborús időkben is megvédje az országot, a magyar családokat, a munkahelyeket, a rezsicsökkentett árakat és a nyugdíjasokat.

A háborúpártiak még több szankciót, még több fegyvert és "tőlünk is még több pénzt" akarnak - mondta, hozzátéve: közel 500 napja tart a háború, és "a végét nem látjuk".

"Minden egyes háborúban eltöltött nap több halottat, még több tragédiát, még több fájdalmat és veszteséget jelent. Több mint tízmillióan menekültek el a háború elől, és sok százezer otthon semmisült meg"

- magyarázta, kiemelve: a háború nemcsak a háborúzó országoknak, hanem "Európának és nekünk is egyre nagyobb kárt okoz".

Szentkirályi Alexandra jelezte: a háború sokaknak pénzügyi és politikai érdeke. "A háborúpártiak egyre hangosabban támadják Magyarországot, bele akarnak sodorni minket is a háborúba. Odáig is elmennek, hogy külföldről pénzelik a hazai baloldalt, hogy az ő segítségükkel is nyomást gyakoroljanak Magyarországra" - mondta a kormányszóvivő, hozzáfűzve: "Brüsszel az európaiak pénzét is Ukrajnára költötte, ezzel a csőd szélére sodorták az EU-t, és emiatt most még több pénzt követelnek a tagállamoktól". Eközben Magyarország máig nem kapta meg a neki járó forrásokat, helyette csak "az újabbnál újabb támadást kapjuk a békepárti álláspontunk miatt" - hangsúlyozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.