Politika

Orbán Viktor: a migrációt és a gendert nem lehet liberális alapon visszaverni

Orbán Viktor: a migrációt és a gendert nem lehet liberális alapon visszaverni

2023. július 22., szombat
Orbán Viktor: a migrációt és a gendert nem lehet liberális alapon visszaverni

Az EU elvetette a kereszténységet, lakosságcserét hajt végre és LMBTQ-hadjáratot folytat

 – fogalmazott tusványosi beszédében a miniszterelnök.

Román hadakon átvágva érkeztünk meg ide, de mi szeretnénk őket inkább fogadóbizottságnak látni

 – fogalmazott Orbán Viktor a tusványosi szabadegyetemen szombat délelőtti, hagyományos beszédében. A miniszterelnök hozzátette: a kereszténység védelmében folyatott küzdelemben szükség van a román ortodoxiára is. 

A román külügy segítségemre sietett és megírták nekem, hogy miről nem szabad beszélnem. Azt tanácsolják, hogy ne beszéljünk arról, ami román érzékenységet sérthet

 – közölte a kormányfő. Mint mondta, azt javasolták, hogy 

ne beszéljen kollektív kisebbségi jogokról, ám Orbán Viktor jelezte, hogy ezek léteznek és megilletti a magyarokat.Azt írják, hogy ne beszéljünk nem létező, román közigazgatási egységekről. Azt hiszem Erdélyre és Székelyföldre gondoltak, de mi sohasem állítottuk, hogy ezek romániai területi egységek lennének

– rögzítette.

https://szegedma.hu/2023/07/tusvanyos-hataron-tuli-magyar-vezetokkel-egyeztetett-orban-viktor

A miniszterelnök felhívta a figyelmet, hogy van, amiről beszélhet, de ne tüntesse fel rossz színben, ilyenek például a nyugati értékek.  

Ma a nyugati értékek három dolgot jelentenek: migrációt, LMBTQ-t és háborút. Ezeket nem kell rossz színben feltüntetni, ezek rossz színben vannak maguktól is

 – tette hozzá. 

Veszélyes helyzet a világpolitikában 

A kormányfő kiemelte: az emberiség történetének különösen veszélyes időszakát éljük, ezek a nagy változás évei. 

Ezek a Föld minden pontját és országát érintik.

Ezért ha Magyarországról és a Kárpát-medencei magyarságról akarunk érvényeset mondani, jobb, ha előbb a világról beszélünk. Mint fogalmazott, a világ erőegyensúlya elmozdult, ennek súlyos következményeit nyögjük most. A II. világháború után nyolcvan évig erőegyensúly létezett. Ez nekünk, magyaroknak két részből állt.

Az első 45 évben az angolszászok odaadtak minket a szovjet kommunistáknak – akkor nem voltak olyan finnyásak az oroszokra, mint most – a második 33 évben pedig szabadon éltünk, katonai megszállás, kommunisták nélkül éltünk. Bár ez nagy változás volt, a világ egyensúlya viszont nem bomlott meg, mert a s Szovjetuniót sikerült háború nélkül kivezetnünk a történelemből

– részletezte Orbán Viktor, aki így folytatta:

Most azonban Kína elmozdította a világ egyensúlyát. Ez régi félelme a nyugati világnak. Már Napóleon is azt mondta: hagyjátok Kínát aludni, mert amikor felébred, megrázza a világot.

Mint mondta, sohasem volt ilyen gyors és tektonikus globális egyensúlyváltozás, mint amiben ma élünk. Kína másképp emelkedik fel, mint az Egyesült Államok, mert az USA lett, Kína pedig van. 

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Valójában Kína visszatéréséről beszélünk, amely egy termelési erőmű lett, és megelőzte az Egyesült Államokat is.

A miniszterelnök elmondta, hogy az Egyesült Államok a polgárháborúja után úgy nőtt fel, hogy ők az első számú ország és amikor ezt a pozíciót kihívás érte, azt az USA mindig sikeresen visszaverte. 

Az EU-nak néhány évtizede még az volt a terve, hogy az eurót fellépteti a dollár mellé

 – ismertette, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok sikeresen visszaverte az EU kísérletét, hogy fellépjen mellé.

2010-ben az USA és az EU is 22-23 százalékot adott a világtermeléséhez, míg ma az EU csak 17-et, az USA pedig 25-öt.

Minél nagyobb a GDP-d, annál nagyobb a befolyásod a nemzetközi küzdelemben

– jelezte, majd felhívta a figyelmet arra is, hogy az USA dominanciája folyamatosan gyengül és a mai folyamatok Ázsiának kedveznek.

Ázsia és Kína teljes nagyhatalmi öltözetben áll előttünk, van önbecsülésük és távlatos tervük. Véget akarnak vetni a megaláztatás évszázadának. Vissza akarják szerezni a dominanciát Ázsia felett. Az USA által vallott egyetemes értékeket pedig kinevetik a kínaiak

 – mondta a kormányfő. Hozzátette: napról napra haladunk az összeütközés felé. Kiemelte, hogy 

a világpolitikában veszélyes helyzetben vagyunk, mert az első számú nagyhatalom azt látja, hogy a második helyre süllyed.

Ebből a helyzetértékelésből szerinte azt kell megérteni, hogy az új egyensúly beállítása nem fog menni egyik napról a másikra, ez egy egész nemzedéknyi időt igényel. 

Tehát nem csak mi, hanem a gyermekeink is ebben a világidőben és korszellemben fogják leélni az életüket. Nekünk magyaroknak ebben a korszellemben kell boldogulni és alakítania nemzeti terveket

 – mutatott rá. 

Az Európai Uniót szorongás gyötri 

Az Európai Uniót értékelve Orbán Viktor úgy fogalmazott: 

az embernek az az érzése, hogy az EU-t szorongás gyötri és bekerítve érzi magát. Ez egy gazdag és gyenge unió, amely egy lázadozó világot, Európába induló milliókat lát maga körül.

Mint mondta, a Latin-Amerika csúcstalálkozó volt Brüsszelben, ahol a latin-amerikai vezetők szótárában a leggyakoribb kifejezések a következők voltak: 

az őslakosok kiirtása, rabszolga-kereskedés, kárpótlásszerű igazságtétel. Ők ebben gondolkodnak. Nem csoda, ha az unió bekerítve érzi magát.

Ha pedig vetünk egy pillantást a nemzetközi valutalap GDP-k alapján felállított országlistájára, azt látjuk, hogy a 2030-ra jelzett rangsorból az első tízből kiesik Nagy-Britannia, Olaszország és Franciaország is, a ma negyedik Németország pedig a tizedik helyre csúszik vissza. A miniszerelnök szerint ma a versenytől való félelem az elzárkózás felé tereli az uniót. Az EU olyan, mint egy kiöregedett boxbajnok, aki mutogatja az érmeit, de többet már nem akar visszamenni a szorítóba.

Ebből gazdasági, politikai és kulturális gettóba való elzárkózás következik

– mutatott rá. 

Hungarofóbia Ukrajnától 

A nagy európai cégek nem akarnak leválni és kijönni Oroszországból

 – közölte Orbán Viktor. Kiemelte, hogy 

az energetikai cégek 70 százaléka továbbra is jelen van Oroszországban, a nyugati cégek pedig 3,5 milliárd dollárnyi összeget fizettek az orosz költségvetésbe.

Az a támadás, amit Ukrajna indított az OTP ellen, hungarofóbia

 – húzta alá. Felhívta a figyelmet, hogy a brexittel felborult az EU-ban a föderalisták és a szuverenisták közötti egyensúly. 

Csak a lengyelek és a magyarok tartanak ki, de van esély, hogy új szövetségesek legyenek

 – közölte. A miniszterelnök emlékeztetett:

a föderalisták nyíltan megmondták, hogy kormányváltást akartak Magyarországon és a politikai korrupció minden eszközével pénzelték az ellenzéket.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor az Europai Unió országainak eltérő értékeiről is beszélt:

Ha elolvassák az európai országok alkotmányait, akkor láthatják, hogy azok középpontjában az én, míg a magyar alkotmány középpontjában a mi áll.

Mint mondta, nem lehet egyedül megszerezni a békét, a családot, a törvényt vagy a szabadságot. Kiemelte, 

hogy a közös dolgok az egyén életében kötődésként jelennek meg, míg a liberális alkotmányok nem a kötődés, hanem az eloldás alapján íródtak.

Jól döntöttünk, amikor 2011-ben a magyar, nemzeti, keresztény alkotmányt megalkottuk

 – hangsúlyozta a miniszterelnök. Hozzátette: 

a migrációs válságot és az LMBTQ-hadjáratot liberális alapokon nem lehet visszaverni.

Orbán Viktor beszédét teljes egészében itt tudja megnézni:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.