Politika

Távozik posztjáról Varga Judit

Távozik posztjáról Varga Judit

2023. június 28., szerda
Távozik posztjáról Varga Judit

Július 31-el távozik igazságügyi miniszteri posztjáról Varga Judit - ezt maga a miniszter jelentette be a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Ugyan a lap értesüléseit nem erősítette meg a miniszter, azt azonban elmondta, hogy ,,aktív szerepet vállal" a 2024-es EP-választásokon, aminek a miniszter szerint nagyon nagy a tétje. Hozzátette ugyanakkor, hogy ez teljes embert kíván, ahogy a miniszteri teendők is.

,,Ezért a miniszterelnök úrral már közöltem is a lemondási szándékomat július 31-ével. Azt hiszem, az a helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadom olyannak, aki erre száz százalékban tud koncentrálni."

mondta Varga Judit.

Leszögezte, hatalmas megtiszteltetés volt számára az elmúlt négy év, ,,felemelő érzés volt a magyar érdekeket képviselni."

,,Ezt fogom tenni a jövőben is, de most már egy kampány fókuszában. Az alaphírt nem szeretném megerősíteni, hiszen a konkrét listához a Fidesz elnökségének döntése szükséges. Azt viszont igaz, hogy az Európai Parlamentben képzelem el a jövőmet." - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.