Politika

Szabó Bálint mindent beismert, szabadulhat a börtönből

Szabó Bálint mindent beismert, szabadulhat a börtönből

2023. június 23., péntek
Szabó Bálint mindent beismert, szabadulhat a börtönből

Lemondott tárgyaláshoz való jogáról és beismerte bűnösségét a szegedi képviselő, Szabó Bálint. A vád hivatalos személy elleni erőszak volt, de más bűncselekmények elkövetésével is megvádolták.

A vádirat szerint 2022. szeptember 21-én a Terrorelhárítási Központ Személyvédelmi Igazgatóságának állományába tartozó hivatásos rendőrök az M5-ös autópálya irányából a Gyáli út irányába – három gépjárműből álló – konvojban haladva személyi védelmi szolgálatot láttak el. A képviselő nagy sebességgel hajtott a konvoj után úgy, hogy az autolsó jármű mögött a megfelelő követési távolságot nem tartotta be.

Miután utolérte a konvojt, erőszakkal, fenyegetéssel akadályozta a rendőrök által végrehajtott személyvédelmi intézkedést, a közúti közlekedés szabályait megszegve több alkalommal is mások életét veszélyeztette.

Szabó Bálintot azzal is megvádolták, hogy egy előre bejelentett tüntetésen az egyik résztvevővel szemben foganatosított jogszerű rendőri intézkedést akadályozta, magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, félelmet keltsen, az előállítást is akadályozta. Az ügyészség a terheltet kétrendbeli hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja.

Szabó Bálint hamar közölte, hogy lemond a tárgyaláshoz való jogáról, mondván, bűnösnek érzni magát, beismeri bűnösségét, mivel ő vezette az autót és követte el a bűncselekményeket.

Mint mondta, akkor nem gondolta végig tetteit, és hogy abban megbotránkoztatást kelt. Arra kérte a bíróságot, hogy a lehető legszigorúbb büntetést adják neki.

Saját bevallása szerint, mindent elveszített az elmúlt 9 hónapban, de biztos hátteret tudnak neki biztosítani, amennyiben távozhat a börtönből.

A képviselőt végül 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, amit a bíróság négy évre felfüggesztett próbaidőre. A vezetéstől is eltiltották hat évre. Az ítélet nem jogerős, az ügyész három munkanapi gondolkodási időt kért. A börtönből ugyanakkor szabadulhat, arra nem érkezett indítvány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.