Politika

Meghosszabbíthatják az élelmiszerárstopot

Meghosszabbíthatják az élelmiszerárstopot

2023. június 21., szerda
Meghosszabbíthatják az élelmiszerárstopot

Bár a kérdésről hivatalosan a mai kormányülésen döntenek, az Indexúgy tudja, június 30. után is marad az élelmiszerárstop.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a hétfői kormányinfón elmondta, hogy szerdán dőlhet el, marad-e az ársapka az élelmiszerek számára. Mivel júnisu 1. óta kötelező az üzleteknek akciózniuk, július 1-től pedig az Online árfigyelő rendszer is életbe lép, könnyen az lehet az első benyomásunk, hogy nem tartják fent tovább a hatósági árat.

Azonban ez a lap szerint úgy tűnik, nincs így, mivel a KSH adatai szerint bár az infláció csökkent, a fogyasztói árindex továbbra is 21,5 százalékos, az élelmiszer pedig 33,5 százalékos ütemmel drágult.

Ezért úgy tűnik, továbbra is fennmaradhat az intézkedés - kérdés azonban, hogy mennyi ideig.

A legutóbbi kormányinfón egyébként áramársapkát jelentett be a kormány a vállalkozásoknak, továbbá, hogy hideg élelmiszert is vehetünk SZÉP-kártyával, aminek a keretösszegét is megnövelik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.