Politika

Orbán Viktor: Az EP-választáson lecsapolhatjuk a brüsszeli mocsarat

Orbán Viktor: Az EP-választáson lecsapolhatjuk a brüsszeli mocsarat

2023. május 4., csütörtök
Orbán Viktor: Az EP-választáson lecsapolhatjuk a brüsszeli mocsarat

A woke és a gender olyan, mint a kommunizmus - jegyezte meg Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti CPAC-n tartott beszédében. Arról is beszélt, hogy Soros György ármánykodásai miatt került Magyarország reflektorfénybe.

A miniszterelnök beszédét azzal kezdte, hogy sok, általa nagyra becsült kollégát lát a rendezvényen, akiket a ,,szabad világ védelmezőiként" köszöntött - gondolt itt Georgia elnökére és Andrej Babis cseh kormányfőre.

Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy miért jön Budapestre a CPA, úgy válaszolt, hogy Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kísérletezik - így került be ebbe az elit klubba is. tt ugyanis megcsinálták a konzervatív, keresztény fordulatot, és ez 2010-ben kezdődött. Mint mondta, 2010-ben, amikor a liberálisok után átvették a hatalmat, Magyarország nagyon rossz helyzetben volt. Megjegyezte: ahol a liberálisok mindent tönkretesznek, ott csak a konzervatív politika működik.

Ennek eredménye lett szerinte az erős nemzeti identitás, a migránsok nélküli ország, a hatalmas mennyiségű, beáramló külföldi tőke.

A miniszterelnök szerint az NGO-k támogatását és Soros György migránspolitikáját Magyarország állította meg, és erre felfigyelt a világ.

Orbán Viktor rájött, csak akkor tudják megvédeni a hazát, ha a szellemi, ideológiai csatákat is vállalják; egy szellemi ideológiai csatatér kellős közepén találták magukat. Hozzátette, ,,mi magyarok nem támadunk", mivel nem akarják más országoknak megmondani, mit gondoljanak a migrációról vagy a genderelméletről, főként nem az amerikaiaknak. ,,minden népnek joga van arra, hogy saját akarata és minősége szerint éljen." - jegyezte meg.

Kiemelte, nem támadnak, hanem védekeznek, mivel ,,ránk akarja kényszeríteni akaratát" a globalista progresszív elit.

Úgy véli, ma egy támadás alatt állnak, egy ,,vírustámadással" állnak szemben, amit ,,a progresszív liberális laboratóriumokban fejlesztettek ki".

Elmondása szerint ez a támadás a nyugati világ ,,Achilles-sarkát", a nemzetet támadja.

A kormányfő szerint a nemzet a nyugat találmánya, ennek hiányában ,,elvész a szabad élet lehetősége". A zsidó-keresztény hagyomány azt tanítja, hogy Isten nemzetekre osztotta a világot, és minden nemzet mellé még egy őrangyalt is rendelt - tette hozzá.

A progresszívek nyomást gyakorolnak

Orbán Viktor szerint a progresszívek nyomást gyakorolnak, színt kell vallani előttük az LMBTQ-mozgalomról és a genderpolitikáról, és ha nincs egyetértés, kiközösítenek.

- Brüsszelben most azt kell megállítani, hogy ezek a progresszív erők ne vegyék el a nemzetállamoktól az önálló külpolitika alakításának jogát - jegyezte meg.

Úgy véli, a woke és a genderideológia olyan, mint amilyen a kommunizmus volt: a nemzetet mesterségesen kisebbségekre szabdalja, hogy aztán viszályt szítson. Szerinte a magyar kísérlet azért sikeres, mert ,,sok mérföldes távolságból, sőt látatlanul, szagról is megismerjük a marxistákat." Hozzátette: a ,,nyakunkon ülnek", és fontosabb számukra az az osztály, mint a nemzet, és ez a nemzethez tartozást is megelőzi.

,,26 évet éltem marxista elnyomás alatt, terjedt akkoriban egy vicc, miszerint az abszolút osztályharc az, amikor a pártház macskája elüldözi a pártház egerét." - tette hozzá.

A progresszív külpolitika csak háborúba sodor

Orbán Viktor szerint a progresszív külpolitika a ,,harmadik vírusvariáns", ami mindig a háborúba sodor és felforgatja az országokat, a keletkezett zűrzavarba pedig vagy beleragad, vagy távozik, vagy belesodródik.

Mint mondta, ha Donald Trump lenne az amerikai elnök, nem lenne háború Ukrajnában. Ezért arra kérte őt, térjen vissza, és ,,tegye naggyá ismét Amerikát, és hozzon nekünk békét”.

Megvan az ellenszer

Megjegyezte azonban, hogy fordulat érkezett Európába. Erre példaként hozta fel, hogy Olaszországban győztek a konzervatívok. Szerinte ,,nem kell keresni a progresszív vírus ellenszerét", mert az ,,itt van Magyarországon". mindenki magával viheti és ,,lokális hangolással" bárhol működik.

Szerinte zászlóra kell írni az EP-váalsztások előtt: no migration, no gender, no war.

Mint mondta, dolgoznak a békéért, sikerült megállítani a migrációt és az iskolai genderpropagandát, és ez működik, mert ,,négyszer nyertek egymás után".

,,Igen, a népakarat, vagyis maga a demokrácia a progresszív erők legfőbb gyengesége." - szögezte le.

Orbán Viktor azzal zárta gondolatait, hogy egy várost úgy lehet elfoglalni, hogy vagy a falakat vagy a szentélyeket foglalják el először, ő pedig azt tanácsolja, a szentélyekkel kell kezdeni. Megjegyezte, Varsót, Budapestet, Rómát és Jeruzsálemet már sikerült elfoglalni, de Washington és Brüsszel még nem. ,,Tegyünk róla, hogy ez ne így legyen" - mondta zárásként a miniszterelnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.