Politika

Alapjogokért Központ: uniós pénzt háborúért cserébe

Alapjogokért Központ: uniós pénzt háborúért cserébe

2023. május 17., szerda
Alapjogokért Központ: uniós pénzt háborúért cserébe

Folytatódik a brüsszeli zsarolás hazánkkal szemben. Ennek legújabb fejezeteként Magyarországra látogatott az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottság küldöttsége - írja honlapján az Alapjogokért Központ. A delegáció vizsgálatának visszásságairól Kovács Attila, az Alapjogokért Központ Európai Uniós kutatási igazgatója tartott előadást.

A kutatási igazgató röviden úgy fogalmazott: az EP-delegáció Budapestre látogatásának lényege röviden ez volt: uniós pénzt háborúért cserébe. Kovács Attila a sajtótájékoztatóján elmondta, a vizit egy zsarolómisszió volt, amit ,,pont akkorra időzítették, amikor Magyarország fontos mérföldkőhöz érkezett az uniós források tárgyalása kapcsán."

Az igazgató kiemelte, hosszú ideje érkeznek delegációk hazánkba, de a közös mindegyikben az, hogy éppen akkor, amikor fontos döntés előtt áll Magyarország.

Szerinte látható, hogy szintet lépett az uniós intézmények zsarolása, politikai-ideológiai és pénzügyi fenyegetések után már ,,háborús zsarolással van dolgunk". Kovács Attila hozzátette, szerinte Brüsszelből akarják belesodorni Magyarországot a háborúba.

Az igazgató hangsúlyozta: a magyar kormány álláspontja világos, a béke és a nemzeti érdekek védelme kapcsán mindig egyértelművé tette, hogy a fegyvernyugvást tekinti követendő útnak.

Navracsics Tibor miniszter sajtótájékoztatójával kapcsolatban azt mondta: nem lepi meg az EP delegáció felkészületlensége, ugyanakkor ez rossz fényt vet az EP-re rossz fényt vet, amelynek éppen a tagállamok a képviselete lenne a feladata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.