Politika

Mihálffy Béla: „A béke mellett állunk és azért imádkozunk, hogy minél előbb tűzszünet legyen”

Mihálffy Béla: „A béke mellett állunk és azért imádkozunk, hogy minél előbb tűzszünet legyen”

2023. április 12., szerda
Mihálffy Béla: „A béke mellett állunk és azért imádkozunk, hogy minél előbb tűzszünet legyen”

Napirend előtti felszólalásban kérdezte a honvédelmi minisztert Mihálffy Béla. Szeged és a Homokhátság kormánypárti országgyűlési képviselője felszólalásában emlékeztetett arra, hogy több mint egy éve kezdődött, és azóta a jól megírt forgatókönyv szerint halad előre lépésről lépésre az esztelen vérontás. Figyelmeztetett arra, hogy ameddig a háború első szakaszában Európa békepárti hangot ütött meg, addig már ez megváltozott és a nagy többség nem erre törekszik.

„A háború kitörése után pár hónappal bekövetkezett az orosz–ukrán háborút eszkalálni képes nyilatkozatok és tettek egész sora. Az eleinte még csak humanitárius célú segítségnyújtás harci fegyverek szállításába és ukrán katonák közvetlen kiképzésébe fordult át.”

-emelte ki.

Mihálffy rámutatott, hogy Európa elvakult megszállottsággal torpedózza önmagát, és az Egyesült Államok felé tanúsított a megfelelési kényszer a katasztrófa felé sodorja a kontinenst.

Az európai politikusok folyamatosan emelik a téteket, immár 35 ország küldött halálos fegyvereket a háborúba.

„A nyugati nagyhatalmak és Brüsszel folyamatos fegyverszállítmányokkal és dollármilliárdokkal nyújtja el a konfliktust, nem számít nekik az emberélet és a mérhetetlen szenvedés. A háborús övezet ugyanis nem wellness központ, ott az életben maradásért kell küzdeni.

A kényelmes fotelekben ülve könnyen hozzák meg a döntéseket, hiszen nem ők harcolnak a frontvonalban.”

- jelentette ki a kormánypárti politikus.

Mihálffy Béla kifejtette, hogy az elmúlt egy évnek vannak nyertesei és vesztesei, a háború kiélezte a hatalmi viszonyokat, felgyorsította a világrend átalakulását és újra pozicionálta több ország helyzetét.

„A cél elérése érdekében, azok a politikusok, akik úgy érzik, hogy az igazság birtokosai, úgy tűnik, mindent egy lapra tesznek fel.

Abban a tévhitben éltetik magukat, hogy bármeddig feszíthetik a húrt, úgysem lesz világháború. Pedig Ukrajna korlátlan katonai támogatásával, felelőtlen döntéseikkel az atomháború kockázatát idézik elő, az emberi civilizáció létével játszanak.” - figyelmeztetett a képviselő.

A politikus hangsúlyozta, hogy az európai politikusok úgy tűnik nem tanultak a múltból és elfelejtik, hogy a háborút Európa, és az európaiak szenvedik el először.

A Húsvéti ünnepre utalva azt mondta, hogy bízni kell a szeretetben, majd Erdő Péter bíboros érseket idézte. „Jézus keresztáldozata békét teremt Isten és ember között és aki ezt a békét szeretetkapcsolatként éli meg, az testvérének érzi embertársait és képes áldozatot hozni, hogy békében éljenek.”

Végül felszólalását úgy zárta:

„Mi keresztényekdemokrata képviselők a béke mellett állunk és azért imádkozunk, hogy minél előbb tűzszünet legyen.”

Válaszában Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: Európa a háborúba sodródás napjait éli. Brüsszel és más érdekcsoportok óriási nyomást helyeznek Magyarországra, hogy szállítson fegyvereket.

Minél több ország vonódik bele a háborúba, annál nagyobb ütemben sodródunk a világháború felé, és ha világháború lesz, az atomháború lesz

- mondta.

Mindeközben Európa a szankciós energiaválságtól szenved. A kormány azon dolgozik, hogy a magyar gazdaság erejét megőrizze, ezért háborút indított az infláció ellen, megvédi a családokat és a munkahelyeket, az időseket és a munkából élőket, valamint megerősíti Magyarország katonai erejét, nem azért, hogy fegyvereket küldjön a háborús övezetbe, hanem Magyarország védelmére.

Magyarország a béke pártján áll és ebből nem enged a jövőben sem

- zárta válaszát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.