Politika

Hont András: az ellenzéki tevékenységet részben átvette a CIA

Hont András: az ellenzéki tevékenységet részben átvette a CIA

2023. április 15., szombat
Hont András: az ellenzéki tevékenységet részben átvette a CIA

Tényleg az van, hogy felerészben az ellenzéki tevékenységet átvette a CIA”– jelentette ki Hont András, amelyet többször megismételt az ATV Öt című műsorában.

Hozzátette, az ellenzéki tevékenység jelentős részét amerikai CIA pénzekből fedezik, aktuális példaként szóba került az Egyesült Államok által finanszírozott, magyarországi orosz ellenes plakátkampány. A pénz hátterét ráadásul nem is titkolják, a plakátokon feltüntetésre került finanszírozóként az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége, illetve a szintén Egyesült Államok által pénzelt Nyugati Pályán nevű Facebook-csoport, amely már a választások idején is kooperált a nagykövetséggel.

Hont András az is elmondta a műsorban, hogy szerinte az ellenzéki messiásvárás végzetesen beteg ellenzéki közvélemény. Szerinte a „Facebook-értelmiségiek” – akiknek a DKTV-n kívül nem maradt más felülete, mint a közösségi oldal, ahol Orbán Viktorról írnak „csúnyaságokat” – azt gondolják, hogy Nyugatról jön a pénz, az erő és a tudás.

Ez mégiscsak egyfajta beavatkozás

- ismerte el Dévényi István műsorvezető, aki szerint nehéz lenne ezzel vitába szállni a kormánnyal. Hozzátette: egyik amerikai történet jön a másik után.

A műsorban helyt kapott Somogyi Zoltán is, aki a plakátok elkészítésében szerepet játszott cég résztulajdonosa. Somogyi próbálta védeni az amerikai hátterű plakátkampányt. „Ezt megvárom, mert erre kurva nehéz büszkének lenni”– szólt közbe Hont a legelején.

Somogyi Zoltán szerint a kormányzat orosz propagandát terjeszt és ezt ellensúlyozni kell - amelyre Hont azzal reagált, hogy állításodnak a veleje hazugság.” Somogyi meglepőnek tartja, hogy a plakátkampányt pont az Egyesült Államok finanszírozza és nem az Európai Unió, aminek szerinte szintén ilyenekre kellene költenie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.